12:48:49 29.03.2024
Stiri

DOC // Secretarul Mitropoliei Moldovei, prins cu MINCIUNA

Social 11.06.2015 13:19 Vizualizări2904 Autor: Ziarul National
DOC // Secretarul Mitropoliei Moldovei, prins cu MINCIUNA ortodoxia.md


Chiar dacă secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, susține că Mitropolia nu are nimic cu concertul dedicat Zilei Rusiei care urmează a fi organizat în această seară în fața Catedralei „Nașterea Domnului”, șefa Direcției social-umanitară din cadrul Primăriei Chișinău, Violeta Crudu, a publicat pe profilul său de Facebook un document care demonstrează că angajatul Mitropoliei minte.

Asociația „Prietenii Rusiei în Moldova” a prezentat Primăriei mun. Chișinău o cerere adresată de ei Mitropoliei Moldovei prin care solicită permisiunea de a organiza concertul de astăzi, dedicat Zilei Rusiei, în scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”.

Pe solicitare apare semnătura lui Vadim Cheibaș, însoțită de comentariul „coordonat” și data de 10 iunie 2015.

„Autorizația este dată doar de Primărie. Organizatorii au coordonat aceste lucruri cu autoritățile locale”, ne-a comunicat Cheibaș în această dimineață, solicitat să ne spună dacă Mitropolia și-a dat consimțământul pentru organizarea acestui concert, în post, în fața Catedralei.

Din documentele făcute publice de Violeta Crudu mai reiese că primăria a autorizat organizarea concertului dedicat Zilei Rusiei fie în scuarul Teatrului de Operă și Balet, fie în scuarul Academiei de Științe. Iar dispoziția viceprimarului Nistor Grozavu, care indică asupra acestor două locații, a fost emisă chiar astăzi.

Răspunsul lui Grozavu vine după ce, ieri, organizatorii concertului anunțau primăria că au o înțelegere cu Partidul Socialiștilor de a le ceda scuarul catedralei pe care l-a rezervat de mai demult pentru o întâlnire cu alegătorii.

Deși nu figurează printre organizatorii concertului de deseară, liderul socialiștilor Igor Dodon a postat astăzi pe Facebook o poză, făcută la Aeroport, unde a mers să îl întâmpine pe interpretul rus Dima Bilan, invitat să susțină un recital la concertul din această seară.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md