15:28:48 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Autoritățile de la București „au SALVAT” democrații de la Chișinău în cazul Rogozin

Politică 01.08.2017 13:00 Vizualizări2233 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Autoritățile de la București „au SALVAT” democrații de la Chișinău în cazul Rogozin


Democrații, aflați la guvernare în R. Moldova, „au fost salvați” de autoritățile de la București atunci când nu i-au permis avionului cu Dmitri Rogozin la bord să survoleze spațiul aerian al României pentru a ajunge, vinerea trecută, la Chișinău.

De această părere este lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care susține că, astfel, democrații au fost scutiți de necesitatea de a lua atitudine vizavi de venirea lui Rogozin în R. Moldova pentru a participa la manifestațiile din stânga Nistrului dedicate celor 25 de ani ai misiunii de pacificare din Transnistria.

Maia Sandu consideră că PD ar fi trebuit să sonorizeze o poziție tranșantă vizavi de intenția vicepremierului rus de a lua parte la niște evenimente din stânga Nistrului. „Din fericire pentru ei, autoritățile de la București le-au întins o pernă de salvare”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la Chișinău..

Lidera PAS consideră incidentul cu Rogozin, care nu a mai ajuns la Chișinău, drept „zgomot” pentru a uita recenta decizie a Parlamentului prin care a fost adoptat sistemul mixt și pentru a-i prezenta pe democrați „ca mari apărători ai independenței R. Moldova”.

Amintim că avionul în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a făcut mai multe cercuri deasupra Ungariei și s-a întors vineri la Minsk, după ce România nu a acceptat tranzitarea spațiului său aerian, din cauza faptului că oficialul se află pe lista persoanelor interzise în UE, decizie adoptată după anexarea Crimeii de către Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md