17:28:25 23.04.2024
Stiri

Rogozin cel „GROAZNIC” a șters AMENINȚĂRILE la adresa R. Moldova și României, după ce Bucureștiul i-a INTERZIS să pătrundă în spațiul său aerian

Politică 01.08.2017 10:00 Vizualizări4635 Autor: Ziarul National
Rogozin cel „GROAZNIC” a șters AMENINȚĂRILE la adresa R. Moldova și României, după ce Bucureștiul i-a INTERZIS să pătrundă în spațiul său aerian


Vecepremierul rus Dmitri Rogozin s-a dat mare și tare doar două zile pe rețelele de socializare, atunci când și-a permis să amenințe cu text deschis România, țară membră NATO.

Enervat că nu a putut ajunge la Chișinău, deoarece autoritățile române au interzis avionului comercial să survoleze spațiul aerian al României, vicepremierul rus a scris pe twitter și facebook că Bucureștiul trebuie să se aștepte la o ripostă din partea Moscovei.

„Autorităţile române au pus în pericol vieţile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul ne-a ajuns până la Minsk. Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor!”, a transmis Rogozin pe 28 iulie printr-o postare pe contul său de Twitter.

La puțin timp, toate postările belicoase au fost șterse de Rogozin de pe rețelele de socializare.

În schimb, a păstrat unul în care felicită „pacificatorii ruși” din stânga Nistrului.

Amintim că, pe 28 iulie curent, Rogozin a vrut să ajungă de la Moscova la Chişinău cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines), dar aeronava nu a primit aprobarea de a traversa spaţiul aerian al României.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat atunci pentru Mediafax faptul că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin să survoleze România, după ce, iniţial, informaţia a fost făcută publică de un site de monitorizare a traficului aerian şi de surse citate de presa moldoveană.

Decizia statului român a fost luată în baza „articolului 1(1) din Decizia 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea «Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei şi de către persoanele fizice asociate acestora”.

Rogozin se află pe această listă, motiv pentru care şi în 2014 a avut interdicţia de a survola spaţiul arian românesc, după ce a asistat la parada organizată pe 9 mai, de Ziua Victoriei asupra nazismului, scrie gândul.info.

Totodată, Rogozin are interdicţie de intrare în spaţiul Uniunii Europene, fiind pe lista persoanelor sancţionate din cauza crizei din Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md