Un copil de 10 ani și-a pierdut viața la scăldat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un copil în vârstă de 10 ani și-a pierdut viața la scăldat în râul Nistru din apropierea localității Telița raionul Anenii Noi. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, după ce băiatul însoțit de părinți a plecat la râu.

Serviciul Situații Excepționale a fost alertat la ora 18.30 minute pentru a interveni la căutarea minorului. Conform datelor operative lucrările subacvatice au fost efectuate până noaptea, dar fără rezultat.

În această dimineață scafandrii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au reluat lucrările subacvatice pentru a recupera copilul. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi investigate de organele de drept. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populația să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate, care nu sunt amenajate cu stații de salvare.

Mai mult, adulții sunt îndemnați să monitorizeze strict minorii și să nu le permit înotul în râuri unde curenții de apă sunt puternici. Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 57 de persoane inclusiv 12 copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...