07:47:25 19.04.2024
Stiri

44 de REALIZĂRI majore în 4 ani // Primarul de Telenești are cu ce să meargă în fața oamenilor!

Partide/Comunicate 11.06.2015 08:32 Vizualizări6924 Autor: Ziarul National
44 de REALIZĂRI majore în 4 ani // Primarul de Telenești are cu ce să meargă în fața oamenilor!


„Am reușit să fac în așa fel, încât orașul Telenești să fie mult mai curat, să fie aprovizionat cu apă, cu clădiri de menire socială reparate. Am atras proiecte de milioane de lei și sunt convins că oamenii apreciază munca mea în fruntea primăriei. E de datoria mea și a echipei PLDM să facem schimbarea până la capăt, oamenii să aibă parte de cele mai bune condiții de viață în orașul nostru. Atât eu, cât și colegii mei din OT Telenești, nu avem nicio frică să mergem în fața oamenilor. Ceea ce am realizat ne dă mari speranțe că vom învinge în alegeri”

Realizări // Telenești e raionul unde nu este niciun primar comunist, iar Vadim Lelic crede că așa va fi și după alegerile din 14 iunie

Primarul orașului Telenești, Vadim Lelic, care este și președintele Organizației Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), își încheie cel de-al doilea mandat în fruntea primăriei care cuprinde și localitățile Mihalașa și Mihalașa Nouă.

În ultimii patru ani de activitate, a reușit să atragă în oraș proiecte de milioane de lei și este convins că oamenii apreciază activitatea sa. Vadim Lelic speră că, după alegerile din 14 iunie, își va continua munca în fruntea primăriei, deoarece vrea să înfăptuiască schimbarea până la capăt, ca oamenii să aibă condiții de viață din cele mai bune.

44 de realizări ale lui Lelic

Primarul de Telenești are foarte multe realizări în orașul pe care îl conduce, dar, totodată, în calitate de președinte OT PLDM, este preocupat și de localitățile conduse de primarii liberal-democrați. Potrivit lui Lelic, în toate localitățile conduse de colegii săi a fost implementat cel puțin un proiect de infrastructură.

„Toate localitățile conduse de noi, liberal-democrații, au beneficiat în ultimii patru ani de investiții. Unele de stat, altele locale, fie prin proiecte finanţate din diferite fonduri sau granturi. Acești bani au fost alocați pentru grădiniţe, şcoli, spitale, centre de sănătate, apă şi canalizare, salubrizare, drumuri, iluminare a străzilor, edificiilor sportive, culturale, sisteme de încălzire şi alte domenii. În orașul Telenești au fost implementate mai multe proiecte. E vorba de 44 de realizări cu care mă prezint în fața oamenilor. De fapt, ei știu despre aceste realizări, pentru că fiecare a simțit pe propria piele schimbările. În primul rând, a fost amenajat un poligon de colectare a deșeurilor la marginea orașului Telenești. Șase localități beneficiază de acest proiect. La fiecare trei-patru gospodării este repartizat câte un tomberon pentru gunoi, iar o autospecială ridică gunoiul. De asemenea, am extins rețelele de apeduct în Mihalașa Nouă și Inești. S-a construit o stație de epurare a apei și două stații de pompare. E vorba de un proiect de 28 de milioane de lei. Probabil, toți își amintesc că au fost timpuri când în Telenești era apă doar patru ore pe zi. Acum avem apă 24/24, aproape toate grădinițele au încălzire autonomă, WC-uri în interior, avem spitale încălzite, drumuri bune”, enumerăLelic.

De asemenea, a fost dată în exploatare o grădiniță care nu a activat 20 de ani. „În cele două grădinițe sunt condiții excelente pentru 435 de copii”, zice alesul PLDM.

A avut suportul PLDM

Lelic recunoaște că toate aceste lucruri nu i-ar fi reușit, dacă nu avea în spate o echipă puternică cu oameni profesioniști, Guvernul, organizațiile internaționale și, nu în ultimul rând, pe președintele PLDM, Vlad Filat, dar și echipa liberal-democraților de la centru.

„Am avut tot suportul colegilor din PLDM și personal al domnului Vlad Filat în realizarea acestor lucruri frumoase. Noi am demonstrat că suntem o echipă consolidată care își canalizează eforturile pentru a face viața oamenilor mult mai bună”, a precizat președintele OT PLDM Telenești.

Prioritățile primarului de Telenești

În pofida faptului că a avut realizări notabile, Vadim Lelic și-a stabilit prioritățile pentru un nou mandat de primar. „Am finalizat două mandate, iar acum aștept ca oamenii să-mi pună o notă. Pentru noul mandat mi-am stabilit prioritățile împreună cu oamenii din Telenești. Vrem să reparăm capital complexul sportiv din Telenești. Să facem un complex precum cel de la Căușeni, doar că va fi un pic mai mic. Ne trebuie opt milioane de lei pentru asta. Îndată după alegeri, vom primi de la FISM 200 de mii de euro în acest scop.

Vom repara capital str. Dacia din or. Telenești și toate străzile, în variantă albă și beton asfaltic, inclusiv în satele Mihalașa și Mihalașa Nouă,vom realiza construcția capitală a unei porțiuni de trotuare care leagă or.Telenești de satele Mihalașa, Mihalașa Nouă și microraionul Izvoraș, vomproiecta și extinde rețeaua de canalizare în toate sectoarele din or. Telenești, s. Mihalașa și Mihalașa Nouă etc. De lucru avem și am încrederea că oamenii vor face alegerea corectă la 14 iunie”, a conchis Lelic.

    -La alegerile locale din 2011, PLDM a acumulat în raionul Telenești 51% din voturi;

    -Dintre cei 31 de primari, 17 sunt din partea PLDM;

    -14 consilieri raionali are PLDM din 33 și 150 de consilieri locali din 349.

    Material publicat în „Stejarul”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md