09:46:43 23.04.2024
Stiri

Efectele EXPULZĂRII diplomaților americani. Ambasador: Rușii vor aștepta cu lunile aprobarea vizelor pentru SUA

Știri 31.07.2017 19:30 Vizualizări2228 Autor: Ziarul National
Efectele EXPULZĂRII diplomaților americani. Ambasador: Rușii vor aștepta cu lunile aprobarea vizelor pentru SUA Pagina de Rusia


Expulzarea din Rusia a 775 de diplomați americani, în cadrul răspunsului Kremlinului la sancțiunile americane care încă nu au intrat în vigoare, ar putea fi cea mai masivă acțiune de acest fel din istoria relațiilor ruso-americane, susțin experții intervievați de ziarul „Vedomosti“.

Consecința unei astfel de expulzări în masă va fi, în primul rând, o complicare a activității diplomaților americani în toate domeniile relațiilor cu Rusia, cu efect direct asupra ritmului de eliberare a vizelor SUA, notează ziarul.

„Rușii vor trebuie să aștepte o viză pentru SUA, săptămâni, dacă nu luni de zile”, a scris pe Twitter, Michael McFaul, fostul Ambasador american în Rusia.

În plus, decizia Moscovei ar putea afecta negativ angajații ruși ai Ambasadei americane. Corpul diplomatic american va fi redus cu mai mult de jumătate. Americanii vor decide cine va pleca și cine va rămâne în Rusia. Este posibil ca cetățenii ruși să fie concediați în masă. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, în 2013, din 1 279 de angajați ai misiunii diplomatice americane în Rusia 943 erau ruși.

„Vedomosti“, citat de paginaderusia.ro, amintește că expulzarea în masă a diplomaților americani, decisă de președintele rus, este cea mai mare din istoria relațiilor URSS/Rusia cu Statele Unite. Ultimul incident diplomatic de acest fel a avut loc în 1986. Atunci, Statele Unite au expulzat 80 de angajați ai corpului diplomatic sovietic, iar din Uniunea Sovietică au fost trimiși acasă 30 de diplomați americani suspectați de spionaj.

Prin ultima decizie a lui Putin, părțile intră practic într-un adevarat război diplomatic și de sancțiuni.

Problema pentru Rusia este că, din cauza nepotrivirii de potențialul economic dintre cele două țări, ea urmează să încaseze lovituri mult mai dureroase în următoarea peroadă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md