(RAPORT) Tot mai mult trafic de copii, droguri și furturi de apartamente în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În primele 6 luni ale anului curent, fenomenul infracțional a înregistrat o diminuare de 20,6%, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Omorurile, violurile, tâlhăriile au fost înregistrate diminuări, pe când traficul de copii și furturile din apartamente au înregistrat creșteri.

În perioada a 6 luni 2017, infracțiunile excepțional de grave au scăzut cu 17,3%, deosebit de grave cu 38,5%, infracțiuni grave au scăzut cu 11%, iar mai puțin grave cu 21,6%, numărul infracțiunile ușoare diminuându-se cu 22,1%.

Din numărul total de infracțiuni, 52% îi revin infracțiunilor contra patrimoniului, 19% infracțiunilor în domeniul transporturilor, câte 3 % infracțiunilor contra familiei și minorilor, precum și contra securității publice.

În ceea ce privește principalele genuri de infracțiuni (omoruri, violuri, tâlhării, jafuri), au fost înregistrate diminuări care oscilează între 13 – 23%. Printre infracțiunile care au înregistrat creșteri se numără: traficul de copii (+15,4%), scoaterea ilegală a copiilor (+14,3%), accidente rutiere (+9,37%), infracțiuni legate de droguri (+9,3%), furturi din apartamente (+7,23%).

Rata criminalităţii la nivel naţional în perioada analizată este de 43,4 infracțiuni la 10 mii de locuitori. Conform raitingului privind indicele criminalității și siguranței, cu care vehiculează presa internațională, Republica Moldova se situează pe locul 58 din 110 de țări evaluate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...