Președintele Dodon, acuzat de luare de mită

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon este acuzat de luare de mită, în contextul în care nu dezvăluie de unde a luat bani pentru reparația vilei prezidențiale de la Condriţa, care sunt sursele de venit ale fundaţiei primei doamne, dar şi pe ce bani pleacă tot mai des la odihnă. Acuzarea a fost făcută de fostul reprezentant al Moldovei în Consiliul Europei și ONU, Alexei Tulbure.

„Toți banii, repet – toți și cei pentru reparația reședinței de la Condrița și cei care vin în fundația soției lui Igor Dodon și cei care acoperă odihna familiei șefului statului în Turcia sau în altă parte, dar și banii prevăzuți pentru tot felul de reparații, inclusiv pentru clădirea administrației Președintelui, care nu sunt specificați sub forma unor contracte și indicați în declarații și alte documente financiare și fiscale, sunt mită”, a declarat Tulbure.

În opinia acestuia, declarațiile şefului statului precum că nu s-a cheltuit nici un ban din bugetul de stat pe unele lucruri, sunt declarații de autodenunț despre luare de mită.

Citeşte şi: (VIDEO) ZdG: 200 de mii de lei de la Guvern pentru reparaţie de milioane la vila prezidenţială de la Condriţa

„Igor Dodon ia bani de la sponsori din Turcia, Rusia și alte țări în baza la ce? În schimb la ce? Așa, cum ne-a prezentat asta însuși Igor Dodon – este o corupție curată. El însă cred că nu consideră așa”, afirmă Alexei Tulbure.

Fostul diplomat citează și legislația Republicii Moldova, care stipulează expres că „… funcționarilor și demnitarilor publici li se interzice să solicite și să accepte orice cadouri, servicii, favoruri destinate personal sau familiei sale, care îi pot influenţa corectitudinea şi imparţialitatea în exercitarea funcţiei publice deţinute sau pot constitui o recompensă în raport cu această funcţie”.

Citeşte şi: (FOTO) Preşedintele Turciei a organizat vacanţa familiei Dodon; Consulul Republicii Moldova în Antalya, prins cu minciuna

De menţionat că, Dodon nu vrea să spună de unde a luat bani pentru a repara vila prezidențială de la Condriţa şi promite că Președinția va fi reparată pe bani oferiți de turci. Totodată, acesta a tăinuit ultima vacanţă de lux în Turcia, declarând că aceasta a fost un „cadou” din partea Consulului Onorific al Republicii Moldova în Antalya, Diyar Ickale Gultekin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...