Germania sare în apărarea Rusiei: Noile sancţiuni americane contravin legislaţiei internaţionale. Vor afecta ţările din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noile sancţiuni americane impuse Moscovei vor afecta ţările europene care cooperează cu Rusia în domeniul energiei, astfel că aceste măsuri restrictive reprezintă o încălcare a legislaţiei internaţionale, a declarat Brigitte Zypries, ministrul german pentru Afaceri economice şi energie.

„Statele Unite nu pot amenda firmele germane pentru că fac afaceri în altă ţară”, a declarat Zypries, într-un interviu pentru publicaţiile grupului media Funke, preluat de agenţia de ştiri Tass.

„Considerăm că reprezintă o încălcare a legislaţiei internaţionale”, a continuat oficialul german, care a subliniat că UE a fost mereu în favoarea coordonării cu SUA în ceea ce priveşte regimul de sancţiuni. Zypries a mai adăugat că Uniunea Europeană analizează posibilitatea unor măsuri de retorsiune ca răspuns la noile sancţiuni impuse de SUA.

Statele europene sunt îngrijorate deoarece proiectul Nord Stream-2 este menţionat în proiectul legislativ privind noile sancţiuni anti-Rusia, afirmând prevederile din acest act ar putea avea un efect negativ în ceea ce priveşte securitatea energetică a Uniunii Europene, dezvoltarea pieţei de gaze naturale din Europa Centrală şi de Est şi reforma sectorului energetic din Ucraina.

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat vineri că sancţiunile nu ar trebui să servească intereselor sectorului energetic.

Congresul Statelor Unite a aprobat un proiect care prevede impunerea de noi sancţiuni Rusiei. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie semnat de preşedintele Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...