21:12:55 23.04.2024
Stiri

Au UCIS oameni, dar au fugit de la locul accidentului: Trei șoferi, prinși pe urme fierbinți în ultimele 24 de ore

Social 31.07.2017 12:00 Vizualizări1745 Autor: Ziarul National
Au UCIS oameni, dar au fugit de la locul accidentului: Trei șoferi, prinși pe urme fierbinți în ultimele 24 de ore


Trei șoferi din R. Moldova au părăsit locul accidentului în ultimele 24 de ore, chiar dacă au existat victime, dar au fost prinși de oamenii legii pe urme fierbinți.

În primul caz, un tânăr de 22 de ani a fost tamponat mortal la intrare în orașul Ocnița și șoferul a fugit.

Totodată, în orașul Soroca, șoferul unui „Volksvagen” de 20 de ani, fără permis de conducere, nu a cedat trecerea unei motociclete fără număr de înmatriculare, condusă de un tânăr de 18 ani. În urma tamponării, motociclistul a fost grav rănit și transportat la spitalul raional Soroca.

Într-un alt caz, o mașină de model „Skoda”, condusă de un bărbat de 53 de ani, s-a tamponat cu o motocicletă, impact care s-a dovedit a fi fatal pentru șoferul celei din urmă, un bărbat de 57 de ani.

Toți cei trei șoferi au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru comiterea accidentelor rutiere grave, soldate cu vătămarea gravă, inclusiv decesul persoanelor și au părăsit locul faptei.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că șoferii mașinilor implicate în accidente rutiere sunt obligați să oprească imediat vehiculul, semnalizându-l, să nu schimbe poziția vehiculului şi a obiectelor de pe carosabil provenite ca urmare a accidentului în traficul rutier, să acorde primul ajutor, să cheme ambulanța în cazul în care în accident au fost cauzate traumatisme persoanelor, să asigure transportarea persoanei traumatizate la cea mai apropiată unitate medicală cu un vehicul de ocazie ori cu propriul vehicul, ulterior să revină la locul accidentului, să elibereze carosabilul, deplasând vehiculul pe acostament ori cât mai aproape de bordura trotuarului, atunci când în urma accidentului nu sunt persoane decedate şi/sau traumatizate.

Totodată, șoferii sunt obligați să marcheze locul inițial al vehiculului, obiectelor ce țin de accident şi a persoanei traumatizate, dacă se impune schimbarea poziției acestora pentru acordarea primului ajutor, transportarea persoanei traumatizate cu propriul vehicul la unitatea medicală sau pentru eliberarea carosabilului, să asigure, pe cât de posibil, păstrarea urmelor, precum și ocolirea locului accidentului și să anunțe despre accident poliția şi să rămână pe loc până la sosirea acesteia.

Un șofer care părăsește locul accidentului rutier, în urma căruia a provocat vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății ori decesul unei persoane, este pedepsit cu închisoare de până la 7 ani și cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md