03:07:29 19.04.2024
Stiri

ANUNŢUL care ÎNFIOARĂ planeta. SUA au trimis deja bombardierele. „Vom răspunde cu o forţă rapidă, letală şi absolut copleşitoare”

Știri 30.07.2017 13:33 Vizualizări11740 Autor: Ziarul National
ANUNŢUL care ÎNFIOARĂ planeta. SUA au trimis deja bombardierele. „Vom răspunde cu o forţă rapidă, letală şi absolut copleşitoare”


SUA a survolat Peninsula Coreeană cu două bombardiere B-1B, într-o demonstraţie de forţă care a urmat celui mai recent test nuclear realizat de Coreea de Nord, au transmis duminică oficialii americani. Apariţia avionului B-1B a fost răspunsul direct la testele nucleare ale Phenianului şi la lansarea rachetei „Hwansong-14", care a avut loc pe 3 iulie, se arată în mesajul reprezentanţilor SUA. Bombardierele au decolat de la o bază militară din Guam şi au fost însoţite în timpul exerciţiului de avioane japoneze şi sud-coreene, scrie gandul.info.

„Coreea de Nord rămâne cea mai urgentă ameninţare asupra stabilităţii regionale. Dacă este nevoie, suntem gata să răspundem cu o forţă rapidă, letală şi absolut copleşitoare, la momentul şi în locul pe care îl vom alege noi", a transmis şi comandantul Forţelor Aeriene din Pacific, generalul Terrence J. O'Shaughnessy, citat de Reuters.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un a supravegheat personal desfăşurarea testului nuclear de vineri noapte şi a spus că acesta trebuie să reprezinte un avertisment sever pentru SUA, în aşa fel încât americanii să fie conştienţi că nu se vor afla la adăpost de pericolul de distrugere în caz că încearcă un atac.
Televiziunea naţională a Coreei de Nord a difuzat imagini şi clipuri cu lansarea rachetei, în uralele lui Kim Jong Un şi ale reprezentanţilor armatei. China, principalul aliat al Nordului, susţine că s-a opus lansării rachetelor, pe care o cataloghează ca o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, însă, cu toate acestea, Trump s-a declarat „foarte dezamăgit" de poziţia Chinei.
„Liderii noştri până acum naivi le-au permis să facă sute de miliarde de dolari pe ani din comerţ şi, cu toate acestea, nu fac NIMIC pentru noi în problema Coreei de Nord, ci pur şi simplu vorbesc. Nu vom permite ca această situaţie să continue. China ar putea rezolva foarte uşor problema", a scris Trump pe Twitter.
Experţii occidentali au estimat că, potrivit calculelor realizate conform datelor furnizate de armatele SUA, a Japoniei şi a Coreei de Sud, racheta balistică ar putea fi capabilă să ajungă în America până în zona oraşelor Denver şi Chicago, având o rază medie de 10.400 de kilometri.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md