Incident armat la o discotecă din Germania. Cel puţin doi morţi şi trei răniţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin două persoane au murit și alte patru au fost rănite într-un incident armat în noaptea de sâmbătă spre duminică în interiorul și în jurul unui club de noapte din orașul Konstanz, în sudul Germaniei, a anunțat poliția locală, potrivit AFP și DPA. Una dintre cele două persoane decedate este presupusul atacator, care a murit după un schimb de focuri cu poliția la primele ore ale dimineții de duminică.

„Schimbul de focuri s-a încheiat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Persoanele din club „s-au putut salva fugind sau ascunzându-se”, a adăugat el.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a ucis mai întâi o persoană și a rănit alte trei grav cu o armă de foc în interiorul discotecii, după care a rănit un polițist în exteriorul localului și a fost în cele din urmă ucis de forțele de ordine, a precizat poliția într-un comunicat.

Forțele speciale, precum și un elicopter au fost desfășurate la locul incidentului, care se află într-o zonă industrială a orașului Konstanz, în apropiere de granița cu Elveția.

Poliția a fost contactată la ora locală 04:30 (02:30 GMT). Autoritățile au deschis o anchetă în legătură cu acest incident.

Poliția nu a precizat deocamdată care au fost motivele atacului. „Motivația acestui bărbat care a acționat cel mai probabil singur nu este cunoscută pentru moment”, a subliniat poliția în comunicat.

Bărbatul care a deschis focul în interiorul discotecii „a fost rănit în timp ce părăsea localul într-un schimb de focuri cu poliția și a decedat la spital din cauza rănilor”, a subliniat poliția.

Un polițist a fost rănit de gloanțe, însă „viața nu îi este în pericol”, se mai menționează în comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...