REȚETĂ // Brioşe cu mac şi lămâie
Zeama şi coaja de lămâie vor transforma total aceste brioşe într-un desert delicios şi perfect pentru zilele de vară. Descoperă cât de simplu se fac aceste brioşe cu mac şi lămâie!
Ingrediente:
425 de grame de făină
150 de grame de zahăr
2 linguri cu mac
1 lingură cu praf de copt
1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă cu sare
350 mililitri de lapte sau iaurt degresat
2 linguri cu zeamă de lămâie
2 linguri cu coajă de lămâie rasă
2 ouă
8 linguri cu unt topit şi răcit
Pentru glazură:
zahăr pudră
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Cuptorul de preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se pregătesc formele pentru brioşe.
Se amestecă împreună făina, zahărul, macul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea, lăsând bolul la o parte.
Într-un alt bol se amestecă iaurtul, zeama/coaja de lămâie şi ouăle. Se toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate şi se amestecă cu grijă, iar la final se încorporează untul.
Se toarnă în formele pentru brioşe şi se lasă la cuptor 20-25 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea.
După ce s-au scos din cuptor şi s-au răcit se toarnă peste brioşe zeamă de lămâie amestecată cu zahăr pudră.
Sursa: eva.ro
Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”
„Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”: O expoziție dedicată foametei organizate de sovietici în Basarabia și filmul „Omorâți prin înfometare”, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău
Autoritățile R. Moldova, ajutate de 14 Înalți Consilieri UE în procesul de reforme și de integrare europeană: Jumătate dintre aceștia sunt din România