Ministerul Educației a lansat un sistem care va oferi acces la informații despre sistemul educațional

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME). Proiectul va permite accesul la informații despre sistemul educational, cum sunt: abandonul școlar, rețeaua școlară, numărul de elevi din clase, distanță dintre elev și școală, cea mai apropiata școală, scrie agenția IPN. În același timp, datele oferite de SIME vor fi folosite pentru stabilirea formulei de finanțare per elev.

Astfel, pe site-ul sime.md vor fi publicate rapoarte privind numărul de elevi, cadre didactice, discipline de studiu, date despre infrastructura școlilor. Iar părinții copiilor cu nevoi speciale vor putea urmări dacă instituția corespunde necesităților copiilor.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a calificat crearea sistemului drept un pas important în procesul de dezvoltare al întregului sistem educational. “Avem nevoie de acces rapid la informații depline care ne vor ajuta să luăm decizii rapide și competente. Acest lucru va fi făcut prin cooperarea operativă dintre diferite sisteme de educație “, a mai spus Babuc.

Pentru realizarea SIME, Banca Mondială a oferit 365 de mii de dolari.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.