Autoritățile promit: „Vom avea o Capitală mai luminoasă”

13554760
Foto: sputnik.md

Iluminatul stradal şi cel din curţile blocurilor de locuit din capitală va fi restabilit într-o lună. Asigurări în acest sens dau responsabilii de la Primăria municipiului Chişinău. Solicitat de IPN, şeful Întreprinderii municipale „Lumteh”, Nicolae Verejco, a declarat că reţelele electrice afectate de ninsorile de la sfârşitul lunii aprilie din sectorul Râşcani, Ciocana, Centru şi Buiucani sunt restabilite în proporţie de 90%, iar în sectorul Botanica – 80%.

Sectorul Botanica a fost cel mai afectat, fiind un sector destul de verde. Preconizăm în maximum o lună să restabilim tot iluminatul din capitală, scrie IPN.

Acesta a menţionat că două străzi din capitală rămân fără lumină, strada Dimo şi Florilor, unde de săptămâna aceasta au început lucrările de restabilire a reţelelor electrice şi de demontare a cablurilor rupte. Fiind un volum foarte mare de lucru, au fost aduşi muncitori şi de la alte sectoare.

Nicolae Verejco a precizat că problema nu constă în becuri lipsă, se intervine la înlăturarea cablurilor care ar putea prezenta pericol de electrocutare. Sunt și lucrări de restabilire a reţelelor.

Deocamdată nu se poate spune cât s-a investit până acum în restabilirea iluminatului din capitală, dar după evaluarea efectuată în aprilie, s-a stabilit necesitatea a circa 11 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente