ANTEM a lansat o platformă de învățare a limbii române la distanță! Cine vor fi primii beneficiari

Astăzi, 10 iunie, Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM), a lansat o nouă etapă a programului Învăţăm româna la distanţă pentru tinerii specialiști din domeniul educației, ca parte a proiectului “Integrarea sociolingvistică și profesională a tinerilor din Republica Moldova”.

Proiectul vizează asigurarea egalităţii de şanse, privind integrarea socială şi profesională, prin prisma instruirii lingvistice la distanţă a minim 105 de elevi, studenţi, tineri specialişti, tinere mămici aflate în concediu de maternitate şi persoane cu dezabilităţi, toţi fiind reprezentanţi ai minorităţilor etnice din localităţile Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Briceni, Bălţi şi Chişinău.

Platforma e-learning„Învăţăm româna la distanţă” (http://invat.antem.org) acoperă nivelele A1-A2, B1, B2 şi C1 (pentru anumite categorii profesionale) conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi şi este creată în baza materialelor didactice elaborate de ANTEM. Proiectul este finanțar prin Programul de Granturi al Ministerului Tineretului.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, care asigură continuitatea programului şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare