Reacția lui Dodon după ce Rogozin a făcut cale întoarsă: O să le iasă pe ochi celor de la guvernare

igor dodon
Foto: Facebook/Igor Dodon

Președintele Igor Dodon susține că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu ar fi ajuns la Chișinău pe motiv că Guvernul și majoritatea parlamentară de la Chișinău au organizat în aceste zile un show rusofob. Potrivit lui Dodon, aceast lucru va avea consecințe grave pentru țara noastră. Tot el susține că în cadrul acestor evenimente ar fi implicat și NATO.

„O să le iasă pe ochi asta, în cele din urmă. Vyidet bokom, kum spun rușii. Na kajdoe deistvie, esti protivodeistvie. Lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere. Provocările repetate în adresa delegațiilor din Federația Rusă sunt parte a unei agende scrise nu la Chișinău sau București, ci în alte cabinet.

Avem de-a face cu o conjurație NATO, care se răfuiește cu Rusia utilizând instrumentele politice docile din Moldova și România”, a menționat acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele Igor Dodon spune că atât Guvernul, cât și majoritatea parlamentară de la Chișinău au acceptat să fie marionetă în aceste jocuri foarte și foarte periculoase.

„Rolul autorităților moldovene sau române este unul executiv, dar decizia de a provoca un nou scandal diplomatic a fost luată în Occident. Lor le convine să creeze un alt conflict serios în regiune.

Este o guvernare pro-NATO, prin toate acțiunile ei. Și va plăti pentru asta, și politic, și în alt mod. Să nu uite cei de la guvernare, că totul e trecător. Dar cu părere de rău acum suferă și vor suferi cetățenii simpli, din cauza intrigilor geopolitice în care s-a antrenat Chișinăul în mod iresponsabil”, a conchis sursa.

La final, Dodon a accentuat că în pofida faptului că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin și delegația sa au fost împiedicați să vină în Moldova, agenda sa rămâne neschimbată. Acesta va participa la festivitatea de la Tighina/Bender, la aniversarea celor 25 de ani de la restabilirea păcii pe Nistru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente