Principală  —  Reporter Special  —  Reportaje   —   ZdG pe Aleea Clasicilor

ZdG pe Aleea Clasicilor

Cu ocazia aniversării a 13 ani de investigaţie jurnalistică, Ziarul de Gardă a organizat o expoziţie în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău cu tema „13 pagini de ZdG. 13 pagini despre combaterea corupţiei”. Pe parcursul zilei, numeroşi cititori ai ziarului au ţinut să ne zică de ce ne citesc, dar şi să ne felicite cu prilejul celor 13 ani de activitate.

Mihai Crețu: Am observat că mai multe dosare din justiție s-au bazat pe materialele apărute în ZdG”

Mihai Creţu citeşte de şase ani ZdG şi apreciază în primul rând investigaţiile. „Chiar dacă risc să fiu părtinitor, cred că este ziarul care se bucură de cea mai mare încredere datorită anchetelor pe care le face şi nu o dată am observat că diferite dosare din justiţie s-au bazat pe materialele apărute în ZdG. Pentru asta sunteţi de apreciat, vă ţin pumnii, vă urez mult succes şi cred că nu sunt singurul care apreciază sinceritatea şi echidistanţa ziarului”. În opinia cititorului, un succes al redacţiei este apariţia ediţiei în limba rusă. „Vorbitorii de limbă rusă nu au o scuză să nu citească ziarul dvs. şi este de apreciat faptul că veniţi în întâmpinarea nativilor de limbă rusă. În acest mod, informaţia ajunge la toţi cititorii şi cetăţenii R. Moldova”.

Maria Șveț: „Ziarul de Gardă spune adevărul”

Ion Cerba ne spune că aşteaptă cu mare plăcere ziua de joi. „Sunt nişte articole excelente, care arată realitatea, ceea ce are loc în ţara asta sărăcă, vai de capul ei. Vă doresc să fiţi, să existaţi şi să daţi bătaie, că ne aşteaptă vremuri cam grele, după ce, în Parlament, a fost votat votul mixt. Voi fi alături de voi şi vă susţin”.

Iulian Perepelicinîi citeşte de trei ani Ziarul de Gardă, nu doar pentru că este student la jurnalism, dar şi pentru că îi place să citească. Zice că a abonat-o şi pe mama sa la ziar, pentru că este o sursă de informare liberă, echidistantă şi conţine date veridice. „Plus la toate, e un exemplu pentru celelalte ziare. Mult succes în ceea ce faceţi. Ţineţi-o tot aşa”.

Cititorii fideli ai Ziarului de Gardă au fost recompensați cu tricouri din partea redacției

Vitalie Sprânceană urmăreşte şirul de investigaţii realizate de ziar. În mod special, este interesat de domeniul administraţiei publice locale. „Să aveţi mai multe aniversări, de 13 ori câte 13 şi în fiecare an să se înmulţească de 13 ori cititorii”.

Alexandra nu mai locuieşte în ţară, dar spune că tare o doare sufletul pentru ce se petrece acum aici. „Aş vrea informaţie cât mai multă, cât mai bună, să ne bucuraţi pe noi, cetăţenii”.

Vladimir Ruşescu susţine că este un ziar foarte bun, dorindu-ne succes mai departe. „Cu cât mai mult o să se publice, cu atât mai mult va înţelege lumea ce se întâmplă în Moldova. Vă doresc succes şi toate bune”.