Dodon nu mai pleacă la Tighina; „Provocatorii” ar fi de vină

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon nu va mai pleca sâmbătă la Tighina, acolo unde ar fi trebuit să participe alături de oficiali ruși și liderii separatiști la așa-zisa „ceremonie” prilejuită de încetarea conflictului de la Nistru.

Dodon susține că s-a răzgândit din cauza „provocărilor”, făcând referire la faptul că vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a mai putut ajunge la Chișinău, după ce autoritățile române au interzis ca avionul în care acesta se afla să survoleze spațiul aerian al României.

„În legătură cu evenimentele provocatoare de astăzi la adresa delegației din Federația Rusă, am hotarît, împreună cu liderul de la Tiraspol, domnul Vadim Krasnoselski, că mîine nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender. Ne vom întîlni mai tîrziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului.

Voi acționa ferm pentru reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, în pofida sfidărilor și provocărilor din partea celor cărora le convine o Moldovă slabă și subordonată politic și financiar. Moldova are viitor, ca stat neutru și integru, în ciuda tuturor antistataliștilor”, menționează Dodon pe contul său de Facebook.

Reacția lui Dodon vine la scurt timp după ce Rusia şi-a exprimat protestul faţă de interdicţia impusă de autorităţile de la Bucureşti unui avion de pasageri Moscova – Chişinău, calificând incidentul drept o provocare deliberată care afectează grav relaţiile bilaterale şi a solicitat o anchetă minuţioasă care să ofere explicaţii relevante, a anunţat Ministerul rus de Externe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...