Dungaciu: Interdicția lui Rogozin, un scenariu care le convine lui Plahotniuc și Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Faptul că vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a mai ajuns la Chișinău, iar acest lucru s-a datorat intervenției României, le convine atât oligarhului Vladimir Plahotniuc cât și președintelui Igor Dodon, susține analistul politic român Dan Dungaciu.

Vineri, în cadrul unei intervenții la Realitatea TV, Dungaciu a declarat că atât Plahotniuc cât și Dodon știau că Rogozin nu va mai ajunge la Chișinău și că ambii vor profita de pe urma acestui incident.

„E foarte ciudat că Dodon foarte rapid a ieșit cu o declarație, fără să mai aștepte, fără să analizeze lucrurile. La Chișinău s-a creat impresia că Dodon deja știa că Rogozin nu va putea ajunge la Chișinău și avea deja pregătite declarațiile sale belicoase”, a declarat Dungaciu.

Potrivit acestuia, faptul că anume România i-a interzis lui Rogozin să-i survoleze spațiul aerian, deși acesta zburase și pe deasupra altor state membre UE, precum Polonia sau Ungaria, l-a determinat pe Dodon să vină cu noi acuzații dure la adresa Bucureștiului.

„Dodon a dat vina pe majoritatea unionistă din Parlament. Care majoritate unionistă, aia care a votat cu 74 de voturi sistemul mixt? Majoritatea PD-PSRM e unionistă?, s-a întrebat analistul.

El a lăsat de înțeles posibilitatea ca autoritățile de la București să-i fi dat deliberat sau nu o mână de ajutor și oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„De ce autoritățile de la Chișinău încă nu l-au declarat persona non-grata pe Rogozin? Bucureștiul i-a făcut un mare favor domnului Plahotniuc, care are o imagine tot mai proastă în Occident din cauza votului mixt”, a punctat Dan Dungaciu.

Autoritățile române au interzis ca aeronava cu care se deplasa Rogozin să-i survoleze spațiul aerian, invocând în acest sancțiunile UE la care este supus oficialul rus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...