TOP 5 filme de groază pe care să le vezi în weekend: Blesteme, fantome și teroare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vrei să vezi un film de groază? Simte fiori pe spate urmărind cele 5 filme din acest top:

1. The Others

Insula Jersey, 1945. Războiul s-a sfârşit, dar soţul lui Grace (Nicole Kidman) nu s-a mai întors de pe front. Singură într-o casă victoriană masivă şi izolată, îşi creşte copiii în spirit sever religios. Ambii copii suferă de o boală ciudată: sensibilitate la lumina, aşa că noii servitori sunt obligaţi să se supună unei reguli stricte: casă trebuie să stea în semiîntuneric; nici o uşa nu se va deschide înainte că cealaltă să fie închisă. Însă în curând această regulă va fi încălcată. Grace, copiii, toţi ceilalţi dimprejur vor avea de înfruntat ceva teribil şi fatal.

2. The Grudge

Karen (Sarah Michelle Gellar) este o studentă sosită în Japonia în cadrul unui schimb de experienţă pentru un proiect social. Fără să bănuiască nimic, ea acceptă să îi ţină locul unei asistente medicale care nu venise la lucru. Când intră în casă unde fusese trimisă, descoperă aici o femeie în vârstă, de origine americană, Emma (Grace Zabriskie), pierdută într-o stare catatonică, într-o locuinţa care pare pustie şi în mare dezordine.

În timp ce îi acordă îngrijiri bătrânei, Karen aude de la etaj nişte zgomote care seamănă cu scrâşnetul unor gheare. Se duce să vadă despre ce este vorba şi se trezeşte în faţă unei privelişti mai cumplite decât şi-ar fi putut imagina vreodată.

În această casă, un lanţ de orori a fost declanşat de o forţă malefică, apărute aici cu ani în urmă. Tot mai mulţi oameni mor, iar Karen se trezeşte atrasă în acest ciclu al groazei şi află secretul blestemului răzbunător care a prins rădăcini în casă respectivă.

3. Case 39

Emily Jenkins (Renee Zellweger, actriţa distinsă cu premiul Oscar) este o asistentă socială foarte devotată şi cu experienţă, care îşi închipuie că le-a văzut pe toate – minciuni, neglijenţă nepăsare, abuzuri de tot felul. Vine ziua în care trebuie să preia Cazul 39: o fetiţă de 10 ani, Lilith Sullivan (Jodelle Ferland), abandonată de familie, tulburată şi în stare de şoc. Intervine Emily. Zguduită de singurătatea şi inocenţa fetiţei, femeia decide să facă ceea ce nu şi-a mai îngăduit niciodată în trecut: să se implice personal. Cu speranţa în inima că face ceea ce e corect, Emily îi oferă lui Lilith un cămin fericit până să îi poată găsi o familie adoptivă. Dar abia acum începe adevărată teroare.

4. Orphan

Tragica pierdere a unei sarcini îi devastează pe soţii Kate (Vera Farmiga) şi John Coleman (Peter Sarsgaard), lăsând urme adânci atât asupra căsniciei lor cât şi asupra psihicului fragil al lui Kate, chinuit de coşmaruri şi urmărit de demoni ai trecutului. Încercând să menţină o doză de normalitate în viaţă lor, cei doi se hotărăsc să adopte un copil. La orfelinatul din localitate, John şi Kate se simt atraşi în mod inexplicabil de o fetiţă pe nume Esther (Isabelle Fuhrman), dar Esther nu este ceea ce pare a fi, iar Kate, îngrijorată de siguranţă familiei sale, încearcă să-i determine pe John şi pe ceilalţi să investigheze dincolo de aparenţele dulci ale acestei fetiţe. Semnalele ei de alarmă un sunt însă băgate în seama decât când e prea târziu pentru toată lumea.

5. Camera 1408

Filmul Camera 1408 este adaptat după o nuvela înspăimântătoare scrisă de maestrul suspansului, Stephen King. Renumitul romancier de horror-uri Mike Enslin (John Cusack) crede numai în ceea ce vede. Dar, după o serie de bestseller-uri care au discreditat evenimentele paranormale ce avuseseră loc în cele mai bântuite case şi în cimitirele din întreagă lume, el nu are nicio dovadă a vieţii de după moarte. Numai că rătăcirile după fantome ale lui Enslin din nopţile lungi şi singuratice sunt pe cale să se schimbe în momentul în care se cazează în Camera 1408 a renumitului hotel Dolphin, pentru ultimul lui proiect, „Zece nopţi în camerele de hotel bântuite”. Fără să ţină seama de avertizările directorului hotelului (Samuel L. Jackson), autorul este prima persoană care se cazează în camera care se zice că e bântuită, după ani întregi. Un alt bestseller pare a fi iminent, dar că multe alte personaje ale lui Stephen King, mai întâi trebuie să treacă de la scepticism la credinţă adevărată şi să înfrunte demonii pentru a supravieţui acelei nopţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...