icon

Premierul Pavel Filip a participat la inaugurarea postului de Salvatori și Pompieri din Cimișlia

28-07-2017 20:06
4,238

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Unității de Salvatori și Pompieri din orașul Cimișlia. În cadrul sediului construit cu sprijinul Guvernului Statelor Unite ale Americii vor activa 20 de pompieri și salvatori, care vor acorda ajutor la 38 de localități în caz de situații excepționale.

 

În alocuțiunea sa, Premierul a exprimat recunoștință Guvernului și poporului american pentru finanțarea construcției unității, dar și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor și de integrare europeană a țării. „Numeroasele proiecte realizate în comun cu SUA și Uniunea Europeană ne demonstrează că parcursul ales de țara noastră este unul corect. Sunt sigur că atunci când vom realiza toate reformele și vom avea capacitatea financiară necesară, vom putea și noi să ajutăm pe cei care au nevoie”, a declarat Premierul.

 

Totodată, Prim-ministrul a mulțumit administrației publice locale din Cimișlia pentru implicare în realizarea proiectului, accentuând importanța promovării siguranței populației și îmbunătățirii condițiilor de muncă a salvatorilor și pompierilor din țara noastră. „Noi nu putem opri calamitățile naturale sau alte situații de risc, dar este responsabilitatea noastră să fim bine pregătiți”, a menționat Pavel Filip.

 

Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a remarcat că asistența oferită va spori capacitățile de intervenție în situațiile de criză și a reiterat deschiderea țării sale pentru consolidarea în continuare a parteneriatului moldo-american. „Acest proiect în valoare de 530 mii de dolari este o investiție în siguranța și bunăstarea poporului moldovenesc și un simbol al legăturilor strânse dintre statele noastre”, a subliniat James Pettit.

 

Începând cu anul 2003, în baza acordului de colaborare între Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul Republicii Moldova, de proiecte similare au beneficiat  remizele de pompieri din Soroca, Basarabeasca, Căușeni, Bălți, Comrat și Edineț.

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31