Actualitate

Trupele aeropurtate ruse, echipate cu un sistem unic în lume, capabil să distrugă rachete de croazieră VIDEO

Toate diviziile trupelor aeropurtate ruse sunt acum echipate cu sisteme de rachete portabile Verba de a patra generaţie, a declarat comandantul trupelor aeropurtate ruse Andreï Serdioukov. „În prezent, toate diviziile trupelor aeropurtate sunt echipate cu acest sistem “, a spus Serdioukov. Sistemul Verba a fost prezentat pentru prima dată publicului în 2015. Acest sistem unic în lume este capabil să lovească rachete de croazieră şi drone şi să contracareze contramăsurile termice la o altitudine variind de la 10 la 4500 de metri şi o distanţă între 500 şi 6500 de metri.

Timpul de reacţie a unui sistem Verba este de opt secunde. Greutatea rampei de lansare cu o sursă de alimentare şi o rachetă de luptă în poziţie este de 17 kg. Principala deosebire între Verba şi vechiul sistem Igla S este capul de căutare dotat cu un senzor de căldură care poate detecta şi menţine ţinta chiar într-un mediu plin de contramăsuri. În acelaşi timp Verba are un sistem de control al focului complet automatizat, fixarea ţintei executandu-se şi ea tot în regim independent de trăgător. Noul senzor de căutare de pe Verba poate distinge imaginea ţintei “capturate” de cea a capcanelor termice, care sunt folosite de cam toate tipurile de aeronave, de la elicoptere la avioane de transport, fiind un senzor multispectru.

Verba poate „vedea“ ţinta în trei spectre de lumină şi poate păstra ţinta în colimator chiar dacă aceasta are sisteme de apărare pe bază de laser, care ar trebui să „orbească“ racheta urmăritoare. Senzorul de căldură de pe Verba poate fixa ţinta şi dacă aceasta emite un flux foarte redus de radiaţie termică, precum dronele sau rachetele de croazieră şi nici elicopterele dotate cu sisteme speciale de răcire a gazelor de la motoare nu se pot ascunde, susţin proiectanţii săi.

Trupele aeropurtate sunt considerate unele dintre dintre cele mai prestigioase şi redutabile unităţi ale Armatei ruse.

Adevărul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *