Ipoteză: Chiar Dodon l-a rugat pe Plahotniuc ca Rogozin să nu fie lăsat în Moldova! „Altfel cum să explici de ce nu a întreprins nimic pentru întâmpinarea oaspetelui său?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon ştia că, cursa de pasageri S7 la bordul căreia se afla Dmitri Rogozin nu va fi lăsată să ajungă la Chişinău pentru că, „chiar el l-a rugat pe Plahotniuc ca avionul să nu fie lăsat anume de românii din PSD”, formaţiune politică parteneră a Partidului Dermocrat, astfel ca la briefingul de presă să poată da vina de „eurounioniştii de la Bucureşti”. Cel puţin asemenea ipoteză a lansat-o preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, deşi Rogozin zbura în Moldova la invitaţia preşedintelui moldovean, iar aici se pregăteau să-l întâmpine „unioniştii de buzunar a lui Plahotniuc”, „Dodon care se consideră ales de întreg poporul nu a făcut nimic pentru a asigura venirea oaspetelui său pe pământul moldovenesc”. Sau „poate a văzut cineva la aeroport un miting de alternativă a socialiştilor?”, s-a întrebat politicianul pe pagina sa de Facebook.

„Ei nici măcar nu au încercat să creeze la Chişinău un coridor uman prin care Dmitri Rogozin ar fi putut trece ca să se întâlnească cu omul care l-a invitat. Nimic din asta nu a fost. Dodon, la fel ca şi jumătate de ţară, a urmărit pe Flightradar24 cum zborul GLP157 face cercuri deasupra oraşului ungar Debrecen”, a menţionat preşedintele „Partidului Nostru”.

Toate acestea au avut loc pentru că, spune Usatîi, anume preşedintele Dodon l-a rugat pe Plahotniuc ca „avionul să nu fie lăsat anume de românii parteneri din PSD”. „Dacă Rogozin ar fi aterizat la Chişinău, iar lui nu i-ar fi dat voie să iasă în orşa nişte manifestanţi deghizaţi, ar fi fost o ruşine adevărată. Dar aşa, desigur, tot e o ruşine, dar deja una geopolitică. Acum preşedintele poate spune la briefing cum zborul rusesc a fost întors din drum de eurounioniştii de la Bucureşti”, a menţionat Usatîi încă puţin înainte ca briefingul să aibă loc.

Totuşi, cărţile sunt pe faţă: „Dodon ştia că avionul nu va ajunge până la Chişinău. Altfel cum să explici de ce el nu a întreprins nimic pentru întâmpinarea oaspetelui său? Dar în PSD, desigur, sunt bucuroşi să se străduiască, îndeplinind asemenea rugăminte de la Chişinău. Un motiv în plus de a arăta că Moldova este în sfera de influenţă a României şi, în genere, aproape că teritoriul său”, a conchis preşedintele „Partidului Nostru” în postarea sa pe Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...