Igor Dodon face din deget către PD, „unionişti” şi NATO, pentru interzicerea venirii lui Dmitri Rogozin la Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon arată din deget Partidului Democrat, „unioniştilor”, dar şi NATO, pentru faptul că vicepremierul rus Dmitri Rogozin aşa şi nu a mai ajuns la Chişinău. Potrivit lui Dodon, în ultimele săptămâni, şi mai cu seamă în ultimele zile, asistăm „la un show rusofob fără de precedent, un show îndreptat împotriva cetăţenilor Republicii Moldova şi relaţiilor noastre bune cu partenerul strategic Federaţia Rusă”. Şeful statului nu a explicat însă ce a făcut el pentru a asigura aterizarea în siguranţă a invitatului său din Rusia.

„O să le iasă pe ochi celor care au început acest joc. Şi în primul râd este vorba despre PD. Credeţi că cu blocarea unor artişti sau cu blocarea avioanelor vă faceţi mare reclamă la americani? Chişinăul, Bucureştiul sunt parte a unui joc geopolitic al NATO. Numai noi începem să rezolvăm problemele, să apropiem malurile, se încep probleme de acest gen. Dar de ce, pentru că rezolvarea diferendului transnistrean înseamnă că de niciun fel de NATO nu poate fi vorba aici la noi în Moldova”, a spus preşedintele ţării în cadrul unui briefing de presă care iniţial trebuia să-l susţină alături de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Ce ţine de blocarea zborului cu care Rogozin urma să ajungă la Chişinău, potrivit lui Dodon, „România a luat decizia, e treaba lor internă”. Acesta însă a ţinut să întrebe „cum se explică că la aeroport, cetăţeni ai altui stat, românaşii, un deputat din Parlamentul României, blochează aeroportul din Chişinău?”. Mai mult, potrivit lui, ieri, maşinile oficiale ale Preşedinţiei au fost stopate şi verificate de către „unionişti” şi „combatanţi”, în timp ce poliţia stătea într-o parte.

„PD-ul nu vede nimic. Poliţia nu face nimic. Delegaţiile sunt obligate să meargă pe la alte intrări. Când vă arde într-un loc, la aeroport scoateţi o mie de oameni. Aici, la 30 de oameni şi voi nu faceţi nimic”, a menţionat şeful statului.

Cu toate acestea, Igor Dodon a menţionat că va merge mâine la Tighina unde are planificată o întrevedere cu Vadim Krasnoseliski, iar susţinătorilor săi preşedintele ţării le-a transmis mesajul de a fi pregătiţi. „Vă rog, fiţi gata. Atunci când o să vă spun, să fiţi la Chişinău, toţi, dar simt că lucrul ăsta se apropie. Atunci când se vor mai întâmpla asemenea cazuri eu voi chema oamenii la Chişinău ca să ne apărăm statalitatea”, a mai spus Dodon


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...