Moldovenii iubesc să călătorească cu avionul; Numărul zborurilor a crescut semnificativ faţă de anul trecut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul persoanelor transportate cu trenul, autobuzul și microbuzul s-a micşorat, în primele şapte luni ale anului curent. În schimb, a crescut numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul, arată datele Biroului Național de Statistică.

În ianuarie-iunie 2017 cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi 49,5 milioane de pasageri, cu 2,1% mai puţin comparativ cu perioada similară din anul 2016.

Ponderi semnificative în numărul total de pasageri transportaţi cu autobuze şi microbuze deţin agenţii transportatori din municipiile Chişinău (60,1%) şi Bălţi (4,8%), raioanele: Cahul (5,0%), Orhei (4,7%), Ungheni (2,6%), Străşeni (2,4%), Ialoveni (2,0%), UTA Găgăuzia (1,9%), Anenii-Noi (1,7%), Edineţ și Soroca (cîte 1,6%), Căuşeni (1,3%), Criuleni (0,9%) şi Hînceşti (0,8%).

Și numărul persoanelor transportate cu trenul a scăzut în perioada de referință. Astfel, în primele şapte luni ale anului au fost transportaţi 44,5 mii pasageri, cu 25,6% mai puţin faţă de perioada corespunzătoare din anul 2016.

În schimb, numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul a crescut semnificativ. Peste 697 de mii de pasageri au efectuat zboruri în primele şapte luni ale anului sau cu 55,3% mai mult faţă de perioada de referinţă a anului trecut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...