Sarmale, mămăligă cu friptură, plăcinte și dulciuri! Toate te așteaptă sub lumina reflectoarelor la festivalul gastronomic GurmanIA

mancare-romaneasca
Foto: descopera.ro

Casele de Cultură reprezintă edificiile cu care se mândresc satele, de această dată, un festival al bucătăriei naționale va fi găzduit pe Aleea Casei de Cultură a satului Țarigrad. Festivalul se află la prima ediție și are drep scop să reunească la un eveniment toți cei care doresc să savureze deliciile culinare.

Toți curioșii au oportunitatea să deguste din mulțimea de bunătăți și să participe la îndeletnicirile pregătite de organizatori, care foarte atent au pus la punct activitățile pentru copii și maturi. Drept oaspeți, pentru ca notele fine ale gustărilor să se perceapă mai bine, organizatorii și-au propus să invite și ansamblurile folclorice din r-nul Drochia și jud. Botoșani, Durnești – ansamblul „Doruleț”, care vor contribui cu melodii frumoase.

Mirosul deliciilor tradiționale urmează să satisfacă poftele culinare ale celor prezenți. Nu ezitați să gustați din sarmalele, mămăliga cu friptură și plăcintele care vor fi sub lumina reflectoarelor la eveniment. Toți amatorii de bucătărie vor avea șansa să participe la diverse master class-uri. Așa cum nu există folclor fără portul național, așa nu există „Gurman” fără „IA”.

„GurmanIA” își deschide porțile pe 30 iulie, începând cu ora 10:00, cu un live session oferit de artiștii invitați la festival. Notele muzicale vor fi așezate cu primele preparate din festival care vor ademeni cu mirosul lor special toți gurmanzii.

La final, invitații se vor delecta cu un mini-spectacol de prezentare a portului național specifice fiecărei localități.

Pagina oficială a evenimentului o găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente