Ambasadorul Rusiei la Chișinău, avertizat de Ministerul de Externe: Relațiile moldo-ruse pot fi prejudiciate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu preconizatele manifestaţii prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Ambasadorului rus, în particular, i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse. Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc.

În acelaşi context, au fost invocate şi numeroasele demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru, care demult şi-a îndeplinit sarcinile, într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional, având ferma convingere că aceasta va contribui la întărirea încrederii şi la crearea unei atmosfere favorabile pentru procesul de reglementare politică a conflictului transnistrean.

Amintim că președintele Republicii Moldova și-a declarat intenția de a decora militarii moldoveni, trasnistreni și ruși cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...