Şi vacanţa celor care intenţionau să plece în Grecia a fost dată peste cap după ce operatorul a amânat zborul cu o zi. Oamenii spun că nici măcar nu li s-a explicat care este cauza acestei decizii. Reprezentanţii companiei avia spun că este vorba despre aşa-numitele "motive operaţionale", fără a intra în detalii.

Zeci de oameni trebuiau să zboare în această dimineaţă, la ora 5 şi jumătate, în Grecia, mai exact la Zakinthos şi Kerkyra.

Într-un final, după mai multe amânări, pasagerii au fost anunţaţi că au pierdut o zi de vacanţă şi că vor pleca spre destinaţie mâine dimineaţă. Şi oamenii care aveau programat zborul spre Istanbul aşteptau veşti pe aeroportul din Chişinău. Cursa le-a fost amânată cu şase ore.

Iar această femeie este din Sankt-Petersburg şi a venit în vizită în Republica Moldova. Când să plece acasă - ghinion. Cursa a fost amânată cu şapte ore. Ca să nu piardă timpul în zadar, femeia şi-a găsit o ocupaţie.

Reprezentaţii Air Moldova, care operează toate aceste zboruri, au spus că „ce ţine de cursa Chişinău-Zakintos, care în această dimineaţă urma să fie operată, dimineaţa s-a reţinut din motive operaţionale. Aeronava s-a reţinut la sol. Deja când au fost înlăturate aceste motive, aeroportul din Zakintos nu era gata să ne primească, aşa cum aeroportul este unul destul de mic, are doar patru locuri de parcare pentru aeronave şi respectiv nu ne permitea să aterizăm.
Şi cu pasagerii care zboară spre Sankt-Petersburg ce se întâmplă? Din motive operaţionale sunt reţinerile date”.

Menţionăm că şi alte aeronave ale companiei de stat au decolat sau au aterizat cu întârziere pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Astfel, cursa de la Veneţia trebuia să ajungă la Chişinău noaptea trecută, la ora unu, dar a fost amânată repetat şi este programată să aterizeze abia în această seară. De asemenea, zborul Chişinău-Moscova a plecat cu aproximativ o oră mai târziu. Tot atât au întârziat avioanele spre Bruxelles şi Florenţa, dar şi cel din Frankfurt. Iar cursa Chişinău-Bucureşti şi retur a fost anulată.