O nouă pictură murală ar putea apărea în sectorul Botanica. Cum îl poți ajuta pe Radu Dumbravă să-și realizeze proiectul

picturi10_50112700

Pictorul Radu Dumbravă își continuă ascensiunea prin intenția de a lansa un alt proiect frumos pentru realizarea unei picturi murale în sectorul Botanica din Chișinău.

Din 2012 până în 2015, au fost realizate 4 picturi murale pe blocurile sectorului Botanica, care au fost inițiate și susținute de Institutul Polonez din București, Ministerul Culturii din Polonia, Primăria Chișinău și CAPAROL. Institutul Polonez de la București acoperea costurile de cazare, întreținere și plata artiștilor, rechizite, Primăria Chișinău – autorizații, schela și pregătirea suprafeței, iar CAPAROL – vopsele pentru realizarea picturii.

Acum, Radu a dezvoltat o schiță, care, urmează a fi asociată și adaptată cu bulevardul Decebal din Chișinău, ceea ce ar reprezenta un punct de atracție a acestui bulevard. În plus, va reaminti societății și oaspeților istoria dacilor și rolul personajului.

Pentru ca acest proiect să fie realizat, Radu a lansat o campanie de strângere de fonduri. Bugetul total estimat este de 5 000 euro, unde, CAPAROL vine cu un aport de 2 000 euro (prin elementele menționate mai sus), iar restul, 3 000 euro, să fie colectate și transmise echipei care realizează această lucrare.

În caz că le reușește acest lucru, următoarea provocare va fi cel puțin o pictură de asemenea mărimi per an, spun inițiatorii.

Celelalte picturi existente în sectorul Botanica:

Puteți contribui AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente