Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, ar vrea să preia acţiunile Alitalia, aflată în procedură de faliment

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a depus o ofertă neangajantă pentru preluarea Alitalia. Compania italiană este pusă sub administrare specială din luna mai, potrivit BBC.

Comapania Ryanair este serios interesată de preluarea unei participaţii majoritare la Alitalia, însă „doar dacă activităţile companiei vor fi reorganizate substanţial” şi „nu vor fi interferenţe” din partea guvernului italian, a confirmat şeful companiei aeriene, Michael O’Leary.

Alitalia a declanşat procedurile de faliment, încă de la începutul lunii mai, pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ce angajaţii au respins reducerile de personal şi alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro destinat salvării companiei.

Alitalia, a anunţat anterior că toate opţiunile pentru a rămâne solvabilă, după ce angajaţii au respins planul de recapitalizare, au epuizat. Planul de recapitalizare implica desfiinţarea a 1.600 de locuri de muncă dintr-un total de 12.500.

Alitalia a primit în jur de 10 oferte neangajante până vineri, 21 iulie, când a expirat termenul pentru depunerea documentelor. Printre ofertanţi se numără şi Etihad Airways, care deţine un pachet de 49% la Alitalia şi vrea să preia restul de până la 100%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...