Chirtoacă îi cere lui Năstase să solicite „eliberarea” sa, după ce liderul PPDA i-a recomandat să-l oprească pe Plahotniuc să pună mâna și pe Primărie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, i-a adresat o scrisoare deschisă primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, căruia îi cere să demisioneze din funcție, pentru a nu permite astfel ca oligarhul Vladimir Plahotniuc să preia și controlul Chișinăului, edilul a venit cu o reacție, în care îi cere lui Năstase să „manifeste în susţinerea sa” şi să ceară „eliberarea” sa.

„Nici nu aţi uscat bine pantalonii de transpiraţie şi deja v-aţi lansat în campanie pentru primărie? Dar să cereţi elementar eliberarea unui om închis pe nedrept nu vă trecut prin cap? Sau a mai multora, a tuturor chiar? Sau să organizaţi manifestaţii de susţinere?”, se arată în reacţia lui Chirtoacă, care fiind în arest la domiciliu postează nestingherit mesaje pe reţelele de socializare.

Edilul apreciază că solicitarea lui Năstase „în calitate de cetățean și de locuitor al municipiului Chişinău” este „ca şi cum ar fi cineva la pământ şi ar veni un „frate de luptă” şi i-ar trage un glonte în cap”.

„În context, Chirtoacă şi-a expus opinia şi asupra proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral de vot în unul mixt. „Într-adevăr toţi cei pro-europeni şi pro-români ar trebui să se unească acum, mai ales după votul ruşinos din Parlament cu „mixtu”, ceea ce e un fel de 4 aprilie 2005, doar că mult mai grav”, spune Chirtoacă.

Năstase i-a adresat scrisoarea „nu în calitate de lider politic de opoziție, ci eminamente în calitate de cetățean și de locuitor al municipiului Chişinău”.
„Consider cu toată tăria și sinceritatea că, în numele democraţiei şi al locuitorilor oraşului Chişinău, aveți obligația morală și de drept să DEMISIONAȚI urgent, cât o mai puteți face, și să le întoarceţi mandatul oferit în data de 28 iunie 2015, argumentând pentru opinia publică națională și internațională de ce anume ați luat această decizie crucială.

Dacă nu veţi face acest lucru, aparatul represiv al lui Plahotniuc își va face treaba murdară posibil chiar în următoarele ore, fără a putea fi împiedicat, iar după suspendare oraşul va fi condus de oligarhul Plahotniuc prin diverşi interpuşi, controlaţi cu dosare penale”, se arată în mesajul lui Năstase către edil.

El susține că „demisia din funcţia de primar al municipiului Chişinău, va oferi o şansă, cât de mică, democraţiei din ţara noastră”.

„E poate ultima ta posibilitate de a demonstra că ai dreptul la reabilatare, că nu rămâi în continuare o unealtă de șantaj în mâinile celui care a făcut tot posibilul să-ți distrugă sufletul și cariera. Fă asta și ca o recunoaştere oficială a imposibilităţii de a-ţi mai continua mandatul pentru oameni, nu pentru șantajiștii tăi de la GBC. Cât încă poți, vorbește public despre tot ce știi de crimele regimului Plahotniuc din acești ani, pentru a înțelege de ce orașul nostru a ajuns în ruini”, mai menționează Năstase.

Amintim că vineri procurorii au cerut suspendarea din funcție a lui Chirtoacă, iar judecătoria Buiucani a admis solicitarea socialiștilor, de a organiza un referendum de demitere a edilului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...