Atac cu drujba în Elveția: cel puțin cinci răniți: Incidentul nu este unul „terorist”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O zonă din centrul vechi al oraşului Schaffhausen (cantonul Schaffhausen), cel mai nordic canton din Elveţia, a fost securizată de poliţie luni dimineaţă din cauza unei „situaţii speciale”, a relatat presa elveţiană, citată de publicaţia The Local, potrivit Agerpres.

Poliția l-a identificat pe suspectul dintr-un atac cu drujbă în care au fost rănite mai multe persoane luni dimineață în orașul elvețian Schaffhausen (nord), anunțând că incidentul „nu a fost un act de teroare”, relatează Reuters.

Potrivit poliției, bărbatul a intrat într-o clădire de birouri. Poliția a fost anunțată despre incident la ora locală 10.39 (8.39 GMT).

Suspectul nu a fost prins și se crede că a fugit cu un Volkswagen Caddy cu plăci de înmatriculare elvețiene.

Potrivit Reuters, cel puţin cinci persoane au fost rănite, două dintre ele grav, într-un atac comis de un bărbat neidentificat în Schaffhausen.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei din Schaffhausen a confirmat pentru presă că operaţiunea era în curs de desfăşurare, dar nu a putut furniza mai multe detalii.

Proprietarul unui magazin din zonă a declarat pentru ziarul Blick, citat de The Local, că un bărbat cu o drujbă se plimba pe străzi, iar trecătorilor şi locuitorilor din zonă li s-a cerut să nu iasă din magazine şi din locuinţe.

O purtătoare de cuvânt pentru serviciul de salvare aeriană Rega a declarat publicaţiei 20 Minuten că serviciul a mobilizat două elicoptere. „Am fost alertaţi şi de aceea presupunem că există persoane rănite”, a declarat ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...