Comercianții de flori din întreaga țară, sancționați de FISC: Au fost aplicate amenzi de 140 de mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Fiscal de Stat va aplica amenzi în valoare de 140 de mii de lei comercianților de flori la care au fost înregistrate abateri de la legislație. Verificările au avut loc în perioada 17-23 iulie, curent, iar dintre cele 36 controale, 10 s-au desfășurat în capitală, 11 în zona de nord a țării, 8 în zona de sud și 7 în zona de centru.

Totodată, inspectorii fiscali au întocmit 20 de procese verbale, fiind aplicate sancțiuni în mărime de 28.750 lei. Printre abaterile înregistrate fac parte: efectuarea încasărilor bănești în numerar fără utilizarea mașinii de casă și control existente, neasigurarea bilanțului numerarului în mașina de casă și control, care constă în formarea excesului de numerar nejustificat documentar, neprezentarea la prima cerere a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul organului cu atribuții de administrare a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare și desfășurarea activității ilicite de întreprinzător.

Reieșind din numeroasele abateri înregistrate într-o perioadă de timp restrâns, SFS va continua verificările și în perioada 24-30 iulie 2017. Scopul acestor acțiuni este de a majora nivelul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației în vigoare.

În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează flori, dar și alte produse să se conformeze legislației și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia.

Reiterăm, că persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă pentru încălcări admise la disciplina de casă, de la 5.000 până la 7.000 de lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora, sunt stabilite sancțiuni de 5.000 de lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător se prevede amendă de până la 4.500 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...