Victor Chironda a strâns semnăturile pentru amenajarea scuarului Ghibu. „Mulțumesc celor care au susținut ideea. Urmează să o realizăm împreună”

20116972_1620865214631780_3817258361911119579_o
Foto: facebook/VictorChironda

Victor Chironda vrea să transforme scuarul Onisifor Ghibu într-un loc pentru recreerea chișinăuienilor. Tânărul vreau să-l amenajeze și să instaleze acolo bănci și coșuri de gonoi. 50 de persoane au susținut inițiativa activistului și au semnat pentru realizarea acesteia, iar acum proiectul a ajuns în concursul din cadrul Bugetării Participative.

„Prieteni, vă anunț că am colectat numărul necesar de semnături (50) pentru aplicarea proiectului de reamenajare a Scuarului Ghibu la concursul de proiecte în cadrul Bugetării Participative si am depus aplicatia. Până la 31 august Comisia de Evaluare va efectua evaluarea formală a aplicațiilor de proiect, iar în perioada 1-15 septembrie toți locuitorii mun. Chișinău vor fi invitați să voteze pentru acele propuneri de proiect care au fost calificate drept eligibile de către Comisia de Evaluare. La finele lunii septembrie vom ști dacă proiectul a fost selectat pentru finanțare”, a scris Victor pe pagina sa de facebook.

Până atunci însă, tânărul trebuie să realizeze o serie de lucrări de amenajare prealabilă a scuarului: curățirea copacilor, eliminarea rădăcinilor copacilor doborâți, salubrizarea spațiilor verzi și alte lucrări necesare.

Deși scuarul e amenajat și îngrijit, este practic lipsit de viață, fiind izolat și inaccesibil pentru pietoni. Scuarul ar putea deveni și un punct de atracție pentru evenimente culturale, mai cu seamă că este amplasat în centrul capitalei, în preajma mai multor edificii culturale din oraș.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente