Statuia lui Beyoncé de la Madame Tussauds din New York, „ajustată” după revolta fanilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statuia de ceară a lui Beyoncé a revenit, vineri, în lumina reflectoarelor în Muzeul Madame Tussauds din New York după ce o reacție negativă a fanilor artistei i-a determinat pe angajații instituției să efectueze câteva „ajustări” la aspectul acesteia, informează DPA.

În urma dezvăluirii statuii de ceară, la începutul acestei săptămâni, utilizatorii Twitter s-au plâns că nuanța pielii este prea deschisă, unii dintre ei folosind hashtagul #TussaudsSoWhite — un joc de cuvinte după #OscarsSoWhite prin care a fost popularizată controversa din ultimii doi ani privind absența laureaților proveniți din rândul persoanelor de culoare la premiile Oscar, scrie Agerpres.

O parte a fanilor divei pop au scris, pe social media, că statuia nu seamănă cu Beyoncé și au acuzat muzeul de „albire”, în timp ce alții au susținut că figura de ceară aduce mai mult cu Lindsay Lohan, Mariah Carey sau Kesha.

Muzeul Madame Tussauds a respins, miercuri, această critică susținând că „echipa noastră talentată de sculptori face toate eforturile pentru a se asigura că reproducem culoarea potrivită în toate figurile noastre de ceară pentru a corespunde cu celebritățile reprezentate”, iar „iluminarea atracției, combinată cu efectul fotografiilor cu bliț, ar putea distorsiona sau reprezenta eronat culoarea figurilor noastre de ceară”.

Însă, instituția a confirmat joi că statuia de ceară a fost retrasă pentru reparații.

Vineri, figura de ceară a lui Beyoncé de la Madame Tussauds a revenit în lumina reflectoarelor, cu câteva îmbunătățiri.

„Iubim, respectăm și ne bucurăm de relația de colaborare cu Beyonce. Am ajustat stilul și luminozitatea de pe chipul ei, iar ea e acum afișată din nou la Madame Tussauds Madame New York”, a anunțat instituția.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...