„Mai mulţi analişti au văzut Declaraţia de ieri privind retragerea trupelor ruseşti ca o posibilă compensaţie pentru a echilibra nocivitatea produsă de votul pentru sistemul mixt. Dar trebuie să fii foarte departe de realităţile ţării noastre sau să primeşti salariul de la Nobil pentru a recunoaşte acest fapt şi apoi să lauzi chefuind cu limba total introdusă o declaraţie sterilă lansată de jucătorul de-a alba - neagra şi chiar sistemul promovat de Dodon. Şi asta o face şi o lichea de peste Prut, în timp ce Europa condamnă derapajele produse la Chişinău. Ruşine. Nu cunosc nici un Guvern sau Parlament al Republicii Moldova (de la comunişti până la liberali), care nu a cerut retragerea trupelor ruseşti. Toate aceste declaraţii deja s-au îngălbenit şi adună praf în arhivă. Exact aceiaşi soarta o aşteaptă şi pe declaraţia de ieri. Rusia râde când guvernarea criminală de la Chişinău emite aşa hârtii şi în paralel procură energia electrica de la altă guvernare criminală de la Tiraspol”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

În context, vicepreşedintele Platformei DA spune că „diversificarea surselor energetice şi renunţarea la contractul cu hidrocentrala de la Cuciurgan este un mijloc de o sută de ori mai eficient pentru soluţionarea diferendului transnistrean, decât tone de declaraţii sterile”.

„Votul mixt este un derapaj evident antidemocratic. Este un procedeu antieuropean. Este o încercare a unui dictator să-şi păstreze puterea, averea şi libertatea cu orice preţ. Cu preţul suspendării sprijinului Uniunii Europene şi reintroducerii regimului de vize. Cu preţul triumfului lui Dodon, care ieri mai nu sărea în sus de bucurie, povestind poporului cum socialiştii, care au rămas singuri pe eşichierul de stângă, pot câştiga alegerile parlamentare într-un singur tur chiar şi în raioanele, unde poziţiile acestora sunt mai slabe. Nevorbind de Nord, Găgăuzia, Transnistria, Bălţi şi Chişinău. Cu preţul excluderii din ecuaţia electorală a opoziţiei proeuropeane, care nu dispune de resurse administrative, financiare şi mediatice. Dar aceste elemente vor juca un rol determinant în alegerile parlamentare pe circumscripţii, mai ales în condiţiile unui singur tur. Lista de preţuri poate fi continuată”, a adăugat Alexandru Slusari.

„Pentru mine este cert că de joi noi trăim în alta ţară. Cu acelaşi genocid social, cu jumătate de milion de pensionari, care primesc pensiile sub minimumul de existenţă. Cu zeci de mii de locuri de muncă pierdute anual. Cu miliardele furate de guvernare, cu hoţii la libertate şi cu poporul impus să recupereze aceste miliarde în sumă dublă. Cu exodul populaţiei, care devine tot mai accelerat. Cu sute de mii de familii distruse. Cu bătrâni şi copii spânzuraţi din cauza deznădejdii. Cu o corupţie imensă, endemică, coordonată prin schemele perfecţionate dintr-un singur centru. Cu o societate dezbinată artificial de către aşa-zisa elită politică. Dar în loc să schimbăm toate lucrurile enumerate mai sus, precum şi multe alte carenţe din viaţa ţării noastre, regimul mafiot Plahotniuc-Dodon a modificat sistemul electoral, astfel încât să nu mai avem schimbări spre bine niciodată. Moldova să fie transformată într-o rezervaţie, într-o zona neagră a mafiei la hotarele cu UE. De fapt, după această transformare, este posibil ca partea dreapta a Nistrului se va „reîntregi” cu partea stângă. Atunci două găuri negre pot fi comasate de interlopi”, a explicat Alexandru Slusari.

„Scenariul descris de mine încă mai poate fi oprit. Dacă prin eforturile conjugate ale cetăţenilor ţării noastre şi partenerilor externi, regimul lui Plahotniuc va fi impus să anuleze votul ruşinos din 20 iulie”, a mai afirmat Alexandru Slusari.