Dorin Chirtoacă acuză PG că i-a „desenat” dosar penal politic și a fost „complice” la falsificarea unei licitații

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu, califică drept ilegală solicitarea procurorilor în adresa Consiliului Municipal Chișinău de a-l demite. Edilul spune că suspendarea sa din funcție o poate face numai instanța de judecată și cere procurorilor să facă public întreg dosarul penal. Mai mult, acesta acuză procurorii că i-au desenat dosar penal politic și îi declară complici la falsificarea unei licitații. 

„Procuratura cere lucruri ilegale. Suspendarea din funcție a subsemnatului o poate face numai instanța de judecată (art. 33 alin. 1) și 2) din Legea nr. 436), nu Consiliul Municipal Chișinău. Și dacă o cereți în mod ilegal, atunci pică argumentele voastre și rezultă că doriți să o faceți în scop politic”, a reacționat Chirtoacă.

Edilul spune că, nici titlul comunicatului remis de Procuratura Generală nu este adecvat. „Titlul comunicatului este „cauza penală…trimisă în judecată”. Cum ați trimis-o sau vreți să o trimiteți în judecată, dacă luni suntem invitați începând cu ora 9 să continuăm să facem cunoștință cu materialele din dosar?”, întreabă edilul Capitalei.

Citește și: Cauza penală de învinuire a primarului capitalei, trimisă în judecată. Procurorii solicită CMC-ului suspendarea lui Chirtoacă

„Publicați dosarul în întregime sau ridicați interdicția pusă mie de a-l publica. Nu vă obosiți cu comunicate de presă pline de greșeli, cerințe ilegale și infracțiuni „desenate”. Avizarea certificatelor de urbanism reprezintă o atribuție de serviciu, nu un abuz sau o infracțiune, iar despre acuzațiile nefondate ale unora, făcute ca să scape ei înșiși de pedeapsă, am spus deja zilele trecute. Trebuia să veniți să opriți falsificarea licitației atunci pe 6 octombrie 2015, este obligația Dvs. să opriți o infracțiune, dacă aveți informații că aceasta va avea loc. Or, chiar în dosar sunt rapoartele Dvs. din vara anului 2015 despre pregătirea falsificării licitației. De ce ați tăcut atunci și de ce nici până în prezent nu cereți anularea licitației? Asta se numește tăinuire de infracțiuni și complicitate”, se mi arată în mesaju lui Dorin Chirtoacă.

Citește și: (VIDEO) Undă verde pentru demiterea lui Chirtoacă; Judecătoria a admis referendumul

În context acesta declară că „dacă o instituție cum este Procuratura Generală își permite să iasă cu asemenea informații și propuneri ilegale în public, rămâne doar să deducem ce este prin birouri, cum „lucrează” cu adevarat și ce scop urmăresc. Înțeleg că după mită (pisică) din dosar procuratura umblă deja și cu mita-n sac”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...