11:54:11 24.04.2024
Stiri

Raport ECFR: Care sunt țările UE cele mai VULNERABILE la propaganda Rusiei

Știri 21.07.2017 18:30 Vizualizări1697 Autor: Ziarul National
Raport ECFR: Care sunt țările UE cele mai VULNERABILE la propaganda Rusiei StopFake


Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR) a studiat pozițiile partidelor parlamentare din Europa și a întocmit o ierarhie a celor mai pro-occidentale elite politice naționale și a țărilor în care propaganda Rusiei beneficiază de teren propice de manifestare.

Astfel, potrivit think tank-ului pan-european, în topul listei țărilor cu cea mai pro-occidentală elită politică se afla Estonia, urmatăa de țări precum Slovenia, Marea Britanie și Portugalia.

Sentimentul pro-occidental este puternic și în cercurile politice din Olanda, Belgia, Germania, Spania, România și Danemarca, și mai puțin manifestat în cercurile politice din țări precum Malta, Polonia, Suedia și Italia. Și mai slab este „occidentalismul” în Franța, Finlanda și Republica Cehă.

Cel mai puternic sentiment antioccidental se remarcă în cercurile politice din Bulgaria și Slovacia, dar este dominant în țări precum Grecia, Austria și Ungaria, spun expertii ECFR.

Consiliul European pentru Relații Externe a evaluat pozițiile a 181 de partide din UE în probleme precum integrarea europeană, liberalismul, separarea religiei de stat, situația în sfera securitatii, legăturile transatlantice, comerțul liber, globalizarea, relațiile cu Rusia și sancțiunile împotriva acesteia, sprijinul pentru Ucraina, criza refugiaților, războiul din Siria și relațiile cu alte partide.

Expertii ECFR sustin că sentimentul antioccidental dintr-o țară reprezintă premise bune ca Rusia să-și dezvolte influența sa. Deși valul de mișcări populiste antioccidentale nu își are originea în Rusia, cercurile politice din Occident trebuie să acționeze astfel încât Moscova să nu poata beneficia de aceste sentimente în propriu avantaj, scrie paginaderusia.ro.

Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR) este un think-tank pan-european cu birouri în șapte capitale europene. Lansat în octombrie 2007, acesta desfășoară activități de cercetare și urmărește să promoveze o dezbatere informată cu privire la dezvoltarea unei politici externe coerente și eficace, bazate pe valori europene.

ECFR a fost înființată de Mark Leonard împreună cu 50 de politicieni europeni, lideri de afaceri, intelectuali și activiști publici.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md