Un moldovean de 29 de ani a pornit în Ucraina cu 300 de litri de vin pentru care nu avea niciun act de provenienţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un autoturism ticsit cu butelii, pline cu vin, a fost reținut de către polițiștii de frontieră în apropiere de satul Cotiujeni, raionul Briceni. Mai mult, din cercetările primare s-a constatat că băutura alcoolică urma să ajungă ilegal în Ucraina.

Cazul a fost depistat ieri, 20 iulie, când polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Larga” mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu bunuri. Prin urmare, la intrarea în satul Cotiujeni, echipa mixtă de control a oprit în trafic un autoturism de model Opel Zafira, înmatriculat în Moldova. Vehiculul era condus de un cetățean moldovean de 29 de ani, locuitor al satului Larga, raionul Briceni.

După verificarea documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au purces la controlul mașinii, unde s-au depistat zece saci, în care erau aranjate 200 de butelii, a câte 1,5 litri fiecare, pline cu alcool. Conducătorul auto nu a putut prezenta actele ce ar demonstra proveniența celor 300 de litri de vin.

Potrivit datelor operative preliminare, producția alcoolică urma să ajungă în mod fraudulos pe teritoriul Ucrainei.

În prezent, autovehiculul și vinul sunt reținute la Sectorul Poliției de Frontieră „Larga” până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...