Actualitate

Schimbarea sistemului electoral – cel mai dezbătut proiect de lege din istoria R. Moldova

Modificarea sistemului electoral a fost supusă mai multor dezbateri organizate de un șir întreg de ONG-uri, iar organizația Promo-Lex a organizat o serie de șase dezbateri chiar și în mai multe localități din Republica Moldova, unde au participat sute de cetățeni.

Și Parlamentul a organizat 7 dezbateri cu participarea a peste 100 de reprezentanți ai partidelor parlamentare și extra-parlamentare, a societății civile, experților, juriștilor și instituțiilor publice antrenate în organizarea scrutinelor. La fel, au avut loc dezbateri televizate, ședințe de analiză organizate de experți în domeniul electoral, precum și întruniri cu populația din diferite localități.

Filmul dezbaterilor parlamentare poate fi urmărit aici http://www.parliament.md/Actualitate/Modificareasistemuluielectoral/tabid/254/language/ro-RO/Default.aspx

Amintim doar că prima dezbatere pe platformă parlamentară a avut loc la 31 martie, cu mult înainte de examinarea proiectului de lege în prima lectură. Dezbaterile au continuat și după votul din Parlament și au avut loc discuții punctuale pe marginea practic a fiecărei prevederi, iar ultima rundă de discuții s-a desfășurat chiar în ajunul votului din Parlament pentru lectura finală. Mai mulți participanți au salutat și la ultima discuție atitudinea și deschiderea Parlamentului la examinarea acestui proiect de lege.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *