23:12:24 19.04.2024
Stiri

VIDEO // MÂȚA din dosarul lui Chirtoacă: „Sunt învinuit de luare de mâță în proporții deosebit de mari și ținută în brațe”

Social 20.07.2017 13:45 Vizualizări2242 Autor: Ziarul National
VIDEO // MÂȚA din dosarul lui Chirtoacă: „Sunt învinuit de luare de mâță în proporții deosebit de mari și ținută în brațe” Mihai Ghimpu


Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, susține că fiecare zi de arest al său este un nou „abuz” al procurorilor care își doresc ca „mită” și „Chirtoacă” să devină cuvinte sinonime, pentru a-l împiedica să administreze în continuare capitala, dar și să candideze pe viitor la alegerile parlamentare sau prezidențiale.

„Dacă o persoană poate fi condamnată pentru ceea ce scrie în dosarul intentat pe numele meu, atunci Constituția Republicii Moldova și alte legi nu reprezintă decât niște hârtii cu care se poate merge la veceu”, a spus astăzi Chirtoacă la Judecătoria Buiucani, unde urma să fie examinată contestația la decizia potrivit căreia cei doi avocați ai săi au fost înlăturați din proces. Judecătorul, însă, s-a abținut de la judecarea acestui caz.

Dorin Chirtoacă a spus că va solicita ca dosarul său să fie făcut public, pentru ca toți să vadă acuzațiile și probele oamenilor legii.

„Ceea ce se întâmplă este o bătaie de joc, un abuz. Vom ataca în judecată toate acțiunile Procuraturii, inslusiv pornirea dosarului, arestul și chestia asta cu luare de mită. Eu înțeleg că cuvântul mâță și cuvântul mită se scriu la fel în limba română, iar până la urmă în dosar am găsit că sunt acuzat de luare de mâță în proporții deosebit de mari și ținută în brațe. Am să rog procurorii să aducă să arate acea mită”, a spus Chirtoacă, adăugând că probele oamenilor legii se bazează pe declarațiile unor persoane implicate în acest caz, iar acum s-ar face presiuni și asupra unor agenți economici ca aceștia să spună că primarul a cerut bani de la ei.

Despre mâța din dosarul lui Dorin Chirtoacă a vorbit și unchiul său, Mihai Ghimpu.

„Ca probă în învinuirea lui Dorin Chirtoacă este prezentată o poză unde primarul general ține în brațe o mâță, care seamănă cu mâța din poza de mai jos, doar că cea din dosar este mai mare și mai pufoasă. Acea poză a fost făcută în 2014 în Germania, cu aproape un an înainte de a fi pusă la cale infracțiunea de către cei care deja și-au recunoscut vina... Mâța este adusă ca probă indirectă pentru a arăta legătură cauzală dintre Dorin Chirtoacă și deținătorul a 26%, care ține și el în brațe această mâță”, a declarat Ghimpu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md