Rogozin sfidează autoritățile de la Chișinău: „Nu am înțeles cine și ce mi-a interzis”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce Ministerul de Externe sugerase delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze venirea în Republica Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, acesta se arată uimit și sfidează autoritățile Republicii Moldova.

„Nu am înțeles cine și ce mi-a interzis. Cu siguranță voi veni. Ne vom întâlni cu președintele Republicii Moldova și conducerea rmn”, a scris Dmitri Rogozin pe contul său Twitter.

Autoritățile ar fi înmânat o scrisoare ambasadorului Rusiei la Chișinău prin care se anunță refuzul Chișinăului ca delegația rusă să traverse spațiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare care urmau să aterizeze atât în capitală, cât și la Tiraspol „în legătură cu lipsa condițiilor necesare în acest sens”.

De asemenea, în document, ministrul de Externe și-ar fi exprimat regretul în legătura cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, autoritățile moldovenești consideră inoportună desfășurarea unor asemenea evenimente în mod unilateral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...