(VIDEO) Protest în fața Parlamentului: Manifestanții unui partid de opoziție ar fi fost agresați de polițiști

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În aceste minute, în fața clădirii Parlamentului are loc acțiunea de protest a „Partidului Nostru” împotriva complotului dintre Plahotniuc și Dodon privind modificarea sistemului electoral. Participanții la acțiune sunt pregătiți să rămână pentru întreaga noapte, în condițiile în care poliția dă de înțeles că mâine nu va lăsa protestatarii în zona în care este amplasat Parlamentul.

UPDATE 23:50: Protestatarii au plecat acasă. Ei și-au dat întâlnire mâine, la ora 9, în fața Parlamentului. O parte dintre membrii Partidului Nostru au mers la comisariatul de poliție pentru a cere eliberarea câtorva protestatari care au fost arestați. 

21:30 Printre protestatari încearcă să se infiltreze provocatori, aceste tentative fiind contracarate, spun manifestanții. În același timp, vicepreședintele Partidului, Elena Panuș ar fi fost agresată, iar unui activist i s-au pus cătușele.

Zeci de polițiști și camioane ale MAI, carabinierilor și Ministerului Apărării se află în apropierea clădirii Parlamentului, acolo unde joi se anunță mai multe manifestații.

Asta în condițiile în care coaliția tacită PD-PSRM s-ar pregăti să voteze joi pentru modificarea sistemului de vot, ocazie cu care mai multe partide de opoziție și-au îndemnat simpatizanții să participe la o manifestație de protest în fața Parlamentului, cu începere de la ora 9:00.

Citește și: (VIDEO) Desfășurare impresionantă de forțe în jurul Parlamentului; Puterea se pregătește de votul mixt

O altă manifestație, organizată de oameni apropiați de Partidul Democrat, va fi organizată tot în fața Parlamentului, acolo unde deja a fost instalată o scenă și un gard de metal. Scena a fost însă evacuată seara.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...