Actualitate

Contrabandă cu 50 de kilograme de mercur. Doi angajaţi ai MAI, implicaţi

Forţele de ordine au reţinut în flagrant o femeie și trei bărbați din raionul Ocnița în timp ce traversau frontiera cu un kilogram de mercur.

Potrivit procurorului care anchetează cazul, gruparea a fost reţinută cu o săptămână în urmă imediat după ce au trecut punctul vamal Klocușna-Sokireani.

"Fiind depistată asupra sa în automobilul pe care îl conducea o cantitate de aproximativ un kilogram de substanţă otrăvitoare, mercur, care pe piaţa neagră valorează în jur de 12 mii de dolari", a declarat procurorul de la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Nord, Tudor Gatii.

Grupul de urmărire penală împreună cu procurorii au efectuat percheziţii la mai multe adrese.

"S-a constatat că din gruparea criminală fac parte doi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, un angajat al unei companii de asigurări şi încă o persoană care nu este angajată în câmpul muncii. La moment nu sunt stabilite toate persoanele, organul de urmărire penală întreprinde măsuri cu scopul de a identifica toţi membrii grupului criminal", a spus procurorul de la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Nord, Tudor Gatii.

Fiecare dintre ei avea responsabilități bine determinate – găsirea cumpărătorilor, găsirea vânzătorilor și distribuirea mărfii.

Vinovații riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *