Pavel Filip: „Nimeni nu are de gând să închidă niciun spital acum. Fac un apel către toţi să stea liniştiţi”

Prim-ministrul Pavel Filip a început ședința de astăzi a Guvenului cu precizări privind reforma spitalelor, care a trezit discuții controversate în societate. „Nimeni nu are de gând să închidă niciun spital acum. Fac un apel către toţi să stea liniştiţi”, a spus Pavel Filip.

Oficialul a solicitat Ministerului Sănătăţii să comunice mai eficient despre această reformă, pentru a spulbera toate speculațiile privind închiderea spitalelor.

În același timp, șeful Executivului a reiterat importanţa realizării celor trei reforme în domeniul sănătăţii publice, medicinei primare şi a sistemul spitalicesc, care să asigure îmbunătățirea serviciilor medicale.

Fiecare reformă este orientată să ofere servicii de calitate. Avem foarte mulţi „prieteni” care încearcă să interpreteze activitatea Guvernului. Reformele nu sunt pe placul şefilor care conduc unele unităţi şi au de pierdut fotolii, dar în acelaşi timp, aceste reforme vor fi pe placul cetăţenilor”, a conchis  Pavel Filip.

Reamintim că pe 27 iunie Ministerul Sănătății a anunţat că a definitivat proiectul reformei spitalicești. Potrivit acesteia, 19 spitale noi vor fi instituite în următorii şapte ani. Vorbim despre 11 instituții medicale spitalicești regionale, patru – centrale, trei – specializate și un spital universitar, care se vor subordona Ministerului Sănătății.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.