BAC 2017: A fost creată o comisie, care va investiga situația defectuoasă de la examenul de fizică

Premierul Pavel Filip a dispus înființarea unei comisii speciale care să investigheze situația defectuoasă creată la examenul de Bacalaureat la fizică. Pavel Filip a menționat că una dintre problemele incluse în testul de fizică se prezumă a fi formulată greșit, fiind nerezolvabilă, ceea ce a generat scăderi de note, inclusiv în cazul elevilor olimpici la disciplina dată.

Totodată, răspunsurile obținute de unii elevi au coincis cu răspunsurile din baremul de notare al autorilor, fapt ce denotă posibile fraude.

Urmează să  vedem cum au fost pregătite aceste teste de către persoanele responsabile, după care cei vinovați trebuie să răspundă penal, pentru că problema este una foarte gravă. Este inadmisibil ca unii funcționari să creeze probleme care le strică viața unor copii care au învățat și trebuie să susțină examenele de Bacalaureat”, a spus premierul.

În context, Pavel Filip a solicitat Ministerului Educației crearea unei comisii speciale pentru examinarea situației respective și în funcție de rezultatele investigației, sesizarea organelor competente pentru anchetarea unor posibile fapte ilegale.

Reamintim că Parlamentul Republicii Moldova a decis organizarea de audieri parlamentare a conducerii Ministerului Educației privind desfăşurarea examenelor de bacalaureat. Aceasta după ce între altele s-a constatat că în testul de fizică la profil real din acest an a existat un punct care nu a avut fundamentare științifică.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.