Atenție, părinți! Copiii din capitală vor putea fi înregistrați la grădiniță doar online

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Copiii din Chișinău vor putea fi înregistrați la grădinițe doar în regim online. Platforma www.inscriere-gradinita.md a fost lansată astăzi, însă va fi funcțională abia la 1 septembrie curent. În proiect au fost incluse 130 de grădinițe, cu excepția celor din suburbiile capitalei.

Pentru implementarea proiectului, autoritățile municipale vor cheltui în jur de 180 de mii de lei, iar jumătate din această sumă a fost deja achitată.

Pentru a înregistra copiii, părinții vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să atașeze o serie de documente. În funcție de districtul unde locuiesc, va fi afișată grădinița disponibilă. În cazul în care toate locurile dintr-o anumită grădiniță vor fi ocupate, părintele va putea selecta o altă instituție din apropiere.

„Părintele va putea vizualiza lista integrală a celor înregistrați, dar cu protejarea datelor cu caracter personal. În perioada 1 august – 1 septembrie va fi sistată înscrierea pentru că în această perioadă informațiile din registrele de pe hârtie vor fi incluse pe platformă, urmând ca din 1 septembrie înscrierea să aibă loc doar online”, a declarat directorul adjunct al DGETS, Viorica Negrei.

Pe platformă se vor putea înscrie și părinții care stau cu chirie. De asemenea, la înregistrare, vor avea prioritate persoanele cu cerințe educaționale speciale, familii cu 3 sau mai mulți copii, familii militare, tutore.

Menționăm că în prezent, are loc înscrierea celor născuți în anul 2014, iar până la momentul actual în rând s-au înscris 7.560 de copii. În limita locurilor disponibile vor fi înscriși și copii, născuți în 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...