Putin i-a servit cu îngheţată pe miniştri. Rogozin a refuzat// VIDEO

Preşedintele rus Vladimir  Putin a vizitat marţi orăşelul Jukovsk din suburbia Moscovei unde şi-a început lucrările Salonul Internaţional Aerospaţial „MAKS-2017”. Liderul de la Kremlin a fost însoţit de o delegaţie numeroasă compusă din membri Cabinetului de miniştri şi din conducători ai întreprinderilor industriale.

La un moment dat, acesta s-a apropiat de o vânzătoare de îngheaţă şi a întrebat despre sortimentul din vânzare. „Cu ce ne puteţi servi?”, a întrebat preşedintele rus. După ce a fost informat despre tipurile de îngheţată, liderul rusa a optat pentru un „plombir” în pahar de vafe, achitând cumpărătura cu o bancnotă de o mie de ruble.

În timp ce căuta bani ca să dea restul, vânzătoarea a fost rugată să le dea câte o îngheţată şi membrilor delegaţiilor care îl însoţea. Astfel, a luat câte o îngheţată ministrul Industriei şi Comerţului, Denis Manturo, cel al transporturilor Maxim Sokolov, purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov.

„Verificaţi banii, dacă ajunge pentru toţi”, a cerut vânzătoarei Vladimir Putin.

În acest moment, Serghei Cemezov, directorul corporaţiei de stat Romsteh, una din cele mai bogate din Rusia, i-a întins o altă bancnotă de cinci mii de ruble.

”Aţi avut un profit de 80 de miliarde vă puteţi permite să achitaţi îngheţata”, a glumit Putin către ultimul.

Singurul care a refuzat să servească îngheţata oferită de Vladimir Putin a fost vicepremierul Dmitri Rogozin, care a spus că desertul este delicios, dar s-a abţinut pentru că vrea să-şi menţină forma.

De notat că în 2016 în China a fost utilizată o fotografie a preşedintelui Vladimir Putin pentru o reclamă la îngheţată. Atunci vânzătorii de îngheţată au lansat o reclamă neobişnuită la produsul lor, folosind fotografia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. În imagine şeful statului rus apărea mâncând un cornet de îngheţată, iar alături un mesaj în limba chineză: „Îngheţata pe care a adus-o Vladimir Putin”.

Aceasta după ce, în timpul summit-ului G20 din oraşul Hangzhou din China, preşedintele Rusiei i-a dăruit omologului său chinez, Xi Jinping, o cutie cu îngheţată.

[youtube id=”nzme-CYj8iE” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.