(foto) Alternativă pentru petrecerea timpului liber! Cum s-a desfășurat tabăra de vară de Jocuri Intelectuale

f11

În perioada 2-9 iulie a avut loc cea de-a 11-a ediție a Taberei de Vară de Jocuri Intelectuale organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale (CMJI) la baza de odihnă F’estival din satul Leordoaia, Călărași. Tabăra a reunit 51 de tineri între 15 și 20 de ani din municipiul Chișinău, Bălți, Transnistria, UTA Găgăuzia, 12 raioane ale țării și România.

Procesul de selecție a fost unul destul de strâns, fiind primite 277 de formulare. În pofida diversității, participanții au beneficiat un mediu propice pentru a interacționa și a lega prietenii.

f11 F1

Programul taberei a fost foarte variat, incluzând activități instructiv-distractive precum jocuri de echipă, concursuri individuale, competiții de Ce?Unde?Când?, Trivia Quiz, Braing Ring, Erudit Cvartet și altele. Organizatorii le-au testat participanților logica, cultura generală, capacitatea de deducție, spiritul ingineresc, înclinațiile artistice, spiritul de improvizație, performanțele sportive. Tinerii și-au dezvoltat abilitățile de lucru în echipă, activitățile fiind destinate de obicei grupurilor de 5-6 persoane. Totodată, aceștia au avut parte și de două ateliere: unul în care au învățat despre tipurile de jucători și rolurile acestora în echipă și un al doilea în care au aflat despre gândirea laterală, tehnici mnemonice și cum să își dezvolte memoria.

F2

Totodată, serile au fost ocupate de activități distractive precum Miss și Mister tabără, TVC sau campionatul de jocuri de societate. În ultima seara, participanții s-au reunit, cu bezele, cartofi și acorduri de chitară, în jurul unui rug.

f4

f10

Impresii de la participanți:

„TVJI poate fi una dintre cele mai utile și interesante săptămâni din vara ta (dacă nu din întreg anul).”

„#TVJI. Eu votez Tinerii Voioși, Jucăuși și Inteligenți.”

„Această tabără oferă tinerilor din diferite colțuri ale Moldovei o șansă unica de a-și dezvolta diferite abilități.”

„A fost minunat. Îți doresc să fi durat mai mult <3

„A fost cea mai specială, interesantă și captivantă tabără de vară, în general, cea mai bună activitate de petrecut vara, din întreaga lume.”

„Mersi tare mult pentru 7 zile geniale: locația, organizatorii, condițiile, toate activitățile și mulțimea de oameni frumoși la suflet și deja prieteni.”.

f6

Prin intermediul acestei tabere CMJI își propune să popularizeze jocurile intelectuale și să prezinte tinerilor alternative pentru petrecerea timpului liber, precum și să deschidă ușa spre noi hobby-uri. Un indicator pozitiv în acest sens este faptul că foști participanți ai taberei ajung cu regularitate în echipa de organizatori. Mai multe informații despre activitățile taberei și despre jocuri intelectuale în genere pot fi aflate accesând pagina de facebook a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, site-ul www.cuc.md sau din Manualul de Jocuri Intelectuale tipărit în 2016 la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente